FILM
Vanaf 16 jaar

Rebel

Vijfde langspeelfilm van het regisseursduo Adil El Arbi & Bilall Fallah

Wanneer Kamal besluit zijn leven te beteren, verlaat hij België om oorlogsslachtoffers in Syrië te helpen. Maar eens aangekomen wordt hij al snel gedwongen om zich bij een gelovige militie aan te sluiten en zit hij vast in Raqqa. Ondertussen wordt zijn jongere broer Nassim thuis in Brussel een gemakkelijke prooi voor radicale rekruteerders, die hem beloven hem te herenigen met zijn grote broer. Hun moeder, Leila, vecht om het enige wat ze nog heeft te beschermen: haar jongste zoon.

De vijfde langspeelfilm van het regisseursduo Adil El Arbi & Bilall Fallah is net zoals 'Black' een productie van Oscarwinnaar Bert Hamelinck en Dimitri Verbeeck voor Caviar (Sound of Metal, War Pony). Aboubakr Bensaihi, Amir El Arbi en Lubna Azabal spelen de hoofdrollen in het familiedrama dat zich afspeelt in Brussel en Syrië. Andere rollen worden vertolkt door o.a. Tara Abboud, Younes Bouab en Saïd Boumazoughe.

Naast Adil en Bilall, schreven ook o.a. Kevin Meul en Jan Van Dyck mee aan het scenario. Robrecht Heyvaert tekende voor de fotografie, terwijl Hannes De Maeyer instond voor de originele score. De choreografie in bepaalde scènes is van Sidi Larbi Cherkaoui.

‘Rebel’ is de meest explosieve en tevens meest persoonlijke film van het Belgische regisseursduo Adil en Bilall, bekend van ‘Bad Boys for Life’ en ‘Patser’. Het indringende verhaal over twee broers die vanuit België in de oorlog in Syrië terechtkomen, laat een verpletterende indruk achter.

Nederlands ondertiteld, Engels, Arabisch, Frans en Nederlands gesproken.
Genre: Drama
Regie: Adil El Arbi & Bilall Fallah
Acteurs: Aboubakr Bensaihi, Amir El Arbi, Lubna Azabal, Tara Abboud, Younes Bouab en Saïd Boumazoughe.
(België - 2021)