FILM
Vanaf 8 jaar

Nowhere Special

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal

John (James Norton) is een 35-jarige ramenwasser in Noord-Ierland die als alleenstaande vader vol liefde zorgt voor zijn vierjarig zoontje Michael. Maar John staat voor een aartsmoeilijke keuze want de kleine Michael zal binnenkort ook zonder zijn vader verder moeten. Het laatste wat John nog voor zijn zoon kan doen is een perfecte adoptiefamilie voor hem zoeken. Hij denkt te weten wat hij zoekt en krijgt steun van een adoptiebureau, maar de twijfels nemen toe. Bestaat de perfecte familie wel? Wie is een goede ouder en wie past het best bij Michael? Toch moet John een beslissing nemen. Samen met Michael ontdekt hij dat je op je gevoel moet vertrouwen. 

Ongelofelijk ontroerend, wondermooi, groots in zijn soberheid, intens gevoelig, hartverwarmend. De superlatieven die bovengehaald worden om deze kleine, intieme film te duiden spreken boekdelen. En het feit dat de film gebaseerd is op een waargebeurd verhaal doet deze parel nog langer nazinderen. Een prachtfilm, met een unieke chemie tussen de kleine Daniel Lamont en James Norton ('Little Women'), wiens naam de ronde doet als mogelijke nieuwe James Bond.

Pers
"Een diep ontroerend kleinood" ★★★½ - Humo
"Een ontroerend en zachtaardig sociaal-realistisch drama uit de school van Ken Loach" ★★★ - Bruzz
"De film, gebaseerd op ware feiten, dankt zijn tederheid en ontroering aan alledaagse taferelen." ★★★ - De Standaard
James Norton schittert als een alleenstaande vader - Vertigo
"Incredibly touching" ★★★★ - The Upcoming
"A tender tale of fatherhood" ★★★★ - The Guardian
"Give Pasolini's "little" film a chance, though, and the specialness of this project will blow you away." - London Evening Standard
"An almost sensory experience" - Screen International

Nederlands ondertiteld, Engels gesproken.
Genre: Drama
Regie: Uberto Pasolini
Acteurs: James Norton, Daniel Lamont, Eileen O'Higgins e.a.
(Verenigd Koninkrijk - 2020)