FILM
Vanaf 8 jaar

Thank you for the Rain

Documentaire over de klimaatverandering

Vijf jaar lang legde Kisilu, een Keniaanse boer, vast hoe zijn familie en dorp leeft en welke gevolgen de klimaatverandering heeft. Hij filmt droogte, overstromingen en stormen. Maar ook de menselijke kostprijs komt in beeld; Kisilu's kinderen kunnen niet meer naar school, mannen verruilen het dorp voor de stad en de spanningen binnen gezinnen lopen hoog op. Wanneer een hevige storm Kisilu en een Noorse filmmaker samenbrengt, zien we hem transformeren van een vader tot een leider en activist op een globaal podium.

'Thank You For The Rain' bespreekt een hele reeks aan onderwerpen die gelinkt zijn aan klimaatverandering, zoals klimaatrechtvaardigheid, verstedelijking, gendergelijkheid, educatie, toegang tot water, klimaatvluchtelingen en aanpassingsvermogen.

De film 'Thank you for the Rain', laat zien wat veerkracht in de praktijk betekent. Regisseur Julia Dahr brengt een pakkend en intiem portret van de grote strijd tegen klimaatverandering van een nobele kleine Keniaanse boer. 

Deze pakkende documentaire won op festivals wereldwijd meerdere prijzen waaronder de WWF Award op het Thessaloniki Documentaire Filmfestival in Griekenland.

Pers: "Een ijzersterke film die overtuigt zonder daarbij te prekerig te worden." - Cinemagazine.nl

Nederlands ondertiteld, Engels gesproken.
Genre: Documentaire
Regie: Julia Dahr, Kisilu Musya
(Noorwegen/Verenigd Koninkrijk - 2017)

 • MA 07/11/2022 - 17:00 KOOP TICKETS
 • MA 07/11/2022 - 20:00 KOOP TICKETS
 • 1 uur 27 min.
 • Basis € 6
  Vriend € 5,50
  VTK € 1,20
  (Online reserveren = 1 € korting)
 • Organisatie - CC Zwaneberg i.s.m. 11.11.11.-Comité Heist-op-den-Berg
 • Schouwburg
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 • Op di 15 november om 20 uur is er in Café Velodroom in CC Zwaneberg een infoavond over de klimaatopwarming en haar gevolgen. Deze wordt gegeven door Samuel Helsen, klimaatexpert en regionale weerman uit Heist-op-den-Berg in een organisatie van Heistse 11.groep.

 •