MUZIEK

Tim Mariën en Tiptoe Company

A Basement Suite

De verkoop voor dit concert is gesloten. Er zijn vanavond nog wel enkele tickets verkrijgbaar aan de kassa in de Hnita Jazz Club.

Het hedendaagse klassieke muziekensemble Tiptoe Company en de Heistse componist Tim Mariën komen naar de Hnita-Hoeve met 'A Basement Suite', naar aanleiding van de release op cd en vinyl van Mariëns gelijknamige album. In het najaar prijkt de suite ook op de affiche van het prestigieuze festival voor hedendaagse klassieke muziek ‘Wien Modern’ in Wenen. Naast de suite wordt het programma aangevuld met een selectie van enkele werken uit het repertoire van Tiptoe Company. 

Mariën schreef zijn suite voor een waaier aan snaarinstrumenten, waarvan een aantal zorgvuldig werden herstemd: een fretloze twaalfsnarige gitaar, een snaar per snaar herstemde harp, een gereanimeerd klavecimbel, drie strijkers, een mandoline en twee antieke piano’s. Bij één piano stemde Mariën per toets een van de snaren een octaaf lager, met een klokkenachtig timbre als resultaat. 

De opmerkelijk klinkende instrumenten nemen u mee in een ononderbroken muzikale reis waarin drie afzonderlijke composities op allerlei manieren in elkaar worden verweven. Die aanpak zorgt voor een wonderlijke muzikale trip, even bevreemdend als aantrekkelijk. 

 

Met:

Fabian Coomans: baspiano, klavecimbel
Jona Kesteleyn: twaalfsnarige gitaar, mandoline
Pieter Lenaerts: contrabas
Jasmijn Lootens: cello
Akiko Okawa: strohviool, viool
Sara Picavet: microtonale piano
Jutta Troch: harp
Tim Mariën: dirigent