te gast MUZIEK

Gainsbourg leeft!

Jo Lemaire, Ellen Schoenaerts, Eline De Munck & Rudolf Hecke

Hommageshow Gainsbourg

Serge Gainsbourg, geniaal enfant terrible van het Franse chanson‚ is 25 jaar na zijn dood bekender dan ooit. Deze hommagevoorstelling is dan ook een gulzig, controversieel en vrijgevig feest. De heetste en meest schofferende details uit Gainsbourgs vuilbekkend leven komen aan bod. Als toeschouwer word je meegezogen in een maalstroom van diepe menselijkheid. Met prachtige chansons gebracht vanuit het hart. Met stand-upbiograaf Rudolf Hecke die Serges levensverhaal brengt: respectvol, teder, uitbundig en smakelijk als een bord dampende Hongaarse goulash, Gainsbourgs lievelingsgerecht.

Jo Lemaire. Gainsbourgs favoriete Belgische zangeres. Haar versie van ‘Je suis venue te dire que je m’en vais’  beschouwde Serge als dé ultieme! Jo staat voor klasse en authenticiteit.
Ellen Schoenaerts. Heeft lak aan de regeltjes van de popmuziek, ze is kleinkunstenares met kloten! Ze gooit zich met volle bezieling en een eigen zin op Serge’s art-mineur.
Eline De Munck. Zij draagt Gainsbourgs songs als waren het jurken van Paco Rabanne. Brigitte Bardot en Jane Birkin waaien je toe als parfum van Guerlin.
Apart en samen brengen zij ongehoorde interpretaties van Gainsbourgs meesterwerken die de blauwe wolken aan het daveren zetten. Het zal champagne regenen!

Verteller: Rudolf Hecke
Zang: Jo Lemaire, Ellen Schoenaerts, Eline De Munck
Gitaar, mondharmonica: Patrick Deltenre
Piano, accordeon: Pieter Van Malderen