schoolvoorstelling FILM

Captain Fantastic

Verenigde Staten - 2016 - Nederlands ondertiteld

Vader Ben en zijn zes kinderen wonen midden in de Amerikaanse bossen. Overdag benen ze een hert uit of beklim­men ze een rotswand. ’s Avonds lezen ze bij het kampvuur een boek over kwantummechanica of grote literaire klassiekers. Iedereen doet mee, ook de jongsten. Als de moeder van het gezin sterft, wordt de familie verplicht hun paradijs te verlaten en zich in de ‘echte‘ wereld te begeven …

‘Captain Fantastic’ is een kleurrijk en aanstekelijk statement tegen de consumptiemaatschappij. Op hun tocht brengt de gekke bende ons niet alleen tal van nieuwe inzichten bij, ze brengt ons even vaak aan het lachen.

Ze zijn schaars, de films die ont­roerend en slim, grappig en inspirerend zijn. Een film die ongetwijfeld tot pittige discussies zal leiden in de klas!

Matt Ross, scenarist en regisseur: “Ik ben gefascineerd door alle vragen die komen kijken bij de opvoeding van kinderen. Ben heeft de buitenwereld compleet opgegeven en per­soonlijke ambities enkel nog toegespitst op de best mogelijke vader zijn. De vraag wordt dan: Is hij de beste vader van de wereld of net de slechtste? Is wat hij doet te gek of is hij compleet gek?” 

Regie: Matt Ross