THEATER

Avond voor Vrede

Jongerenvoorstelling rond het thema 'Imagine... Dromen? Van een betere wereld?'

Heist bouwt aan vrede

Tickets zijn enkel nog verkrijgbaar aan de kassa vanaf 1 uur voor de voorstelling.

Op 15 september presenteren heel veel getalenteerde en geëngageerde mensen voor de achtste keer een ‘Avond voor Vrede’, met als thema ‘Imagine’. Het wordt een ‘free podium for peace’! Sterkte van de avond is immers de brede basis. Iedereen die wil meedoen kan ook meedoen! Die brede basis wordt al jaren gevormd door leerlingen van de verschillende Heistse scholen en academies, de bibliotheek, het archief, vertegenwoordigers van Defensie en het Rode Kruis.

De ‘Avond voor Vrede’ is geen vrijblijvend entertainment. Gegroeid uit een Europees Comenius project ‘on the path for peace’ dat Bernadette De Cat gedurende 20 jaar coördineerde, de nood aan Vredes- en Herinneringseducatie, een jaarlijks terugkerende  vredesmissie naar Jordanië en verschillende intens gewaardeerde bezoeken aan Auschwitz- Birkenau draagt de ‘Avond voor Vrede’ al jaren lang een sterk en uniek humanitair accent en vraagt hij om engagement!

In woord, dans, muziek biedt ‘de Avond’ al jaren actueel, beklijvend beeld van thema’s als WO I, WO II, Vrijheid en democratisch denken, revolte en resultaat, vrouwen en kinderen in oorlog, vluchten, dromen ... van een betere wereld. Telkens toont een tentoonstelling met veel creatief beeldend materiaal ook een duidelijk verantwoord standpunt of een weg. De Avond voor Vrede raakt, doet pijn, verovert en zindert na!

Concept, begeleiding, productie & coördinatie: Bernadette De Cat, Maxime Lens.