MUZIEK

Xabier Diaz en Adufeiras de Salitre

 Xabier Diaz is, als muzikant, componist, zanger en expert in het bespelen van de Pandeireta Galega (Galicische tamboerijn), een bekend figuur uit de Galicische muziekscène. Hij was zanger van de prijswinnende folkgroep Berrogüetto en werkte samen met heel wat andere bekende artiesten.  

In zijn nieuwe project verenigt hij de tamboerijn met de adufe, een vierkante tamboerijn van Moorse origine die vaak wordt gebruikt in Portugal. Inderdaad, niet één maar elf adufes, bespeeld door de elf vrouwelijke percussionisten en zangers van het Adufeiras de Salitre, worden aangevuld met Gutier Álvarez op draailier en Javier Álvarez op accordeon.

Er werd meer dan twee jaar gewerkt aan ‘Mr. Tambourine Man’, het album van het project, waarin tijdloze liedjes uit de dorpen een vrolijke re-interpretatie krijgen door Diaz zachte soulvolle zang en de krachtige, boeiende uitvoering door de Adufeiras.

Percussie, gitaar, zang: Xabier Díaz
Accordeon: Javier Álvarez
Viool, draailier: Gutier Álvarez
Percussie, zang:Cristina Pico, Patricia Gamallo, Montserrat García, Iria Penabad, Noemi Basanta, María Teresa López, Lidis Sanmartín, Beatriz Mariño, Mariña Caetana García, Carolina Vázquez, Gisela Sanmartín