FILM/KINDEREN
Vanaf 8 jaar

ZOOks - première

Kristoff & Dimitri Leue

Komt dat zien. Komt dat zien. ‘ZOOks’, een Vlaamse animatie film, een hedendaags sprookje,  een eco-adventure.  Een tekenfilm van de gebroeders Kristoff en Dimitri Leue, in première in CC Zwaneberg!

‘ZOOks’ vertelt het verhaal van Robin, een rebels tienermeisje, dat naar het verboden woud trekt om de mysterieuze verdwijning van haar moeder te onderzoeken. Ze ontmoet er een ‘wilde jongen’. Hij weet wat er met haar moeder gebeurd is. Wie is die jongen en slagen ze er samen in om niet alleen hun families te herenigen, maar ook de relatie tussen mens en natuur, de stad en het woud te herstellen? Of gaat alles verloren?

‘ZOOks’ is gemaakt op basis van een klassieke animatietechniek, die ook Walt Disney gebruikte bij zijn legendarische Sneeuwwitje. Bij deze techniek wordt eerst het verhaal helemaal gefilmd - met échte acteurs - en vervolgens worden de acties en prestaties van de acteurs ‘overgetekend’. ‘ZOOKs’ stelt je dan ook voor aan de tekenfilmversie van Matteo Simoni, Frank Focketyn, Warre Borgmans, Wim Helsen, Tine Reymer en Wouter Hendrickx. 

Nederlands gesproken
Regie: Dimitri en Kristoff Leue

Cast: Matteo Simoni, Frank Focketyn, Warre Borgmans, Wim Helsen, Tine Reymer, Wouter Hendrickx, Mona Lahousse en Glenn-Scott Peij
Productie: Potemkino, SANCTA, TheFridge, SophieAnimation
Partners: KETNET, VAF,  BNP Paribas Fortis Film Finance, WWF, MediaRaven