THEATER/MUZIEK
Vanaf 14 jaar

Boris Van Severen & Jonas Vermeulen/CAMPO

The only way is UP

Een Engelstalige voorstelling met Engelstalige ondertiteling

Boris Van Severen en Jonas Vermeulen overtuigden eerst Theater aan Zee, daarna Edinburgh Fringe Festival en daarna de rest van de wereld met hun debuut ‘The Great Downhill Journey of Little Tommy’. Een voorstelling als een concert dat hard rockend de zaal op z’n grondvesten deed daveren.

In hun nieuwe voorstelling ‘The only way is UP’ brengen Boris en Jonas vier hoofdpersonages aan het woord op verschillende sleutelmomenten in hun leven: als kind, puber, jongvolwassene, dertiger, veertiger en vijftiger. Ze leiden geen bijster spectaculaire levens, maar doen doodgewone dingen, die niettemin grappig, spannend of ontroerend kunnen zijn. Hun inspiratie haalden ze o.m. bij ‘The Up Series’ (BBC).

Hoezeer verandert je houding tegenover bepaalde thema’s naarmate je ouder wordt? In hoeverre is de manier waarop je in het leven staat al van jongs af aan bepaald? Is er een manier om ouder worden niet langer als een eliminatie van mogelijkheden te beschouwen, maar als iets om naar uit te kijken? Boris en Jonas zoeken het uit in een voorstelling over alledaagse dingen, in een surreëel universum dat alles wegheeft van een langgerekte lsd-trip.

De zelfgeschreven soundtrack wordt dit keer niet door een rockband gebracht, maar komt tot leven met twee dj booths die live muziek én (neon)quotes tegen elkaar op ‘samplen’. Theater met elektro & livemuziek.

Jonas Vermeulen (°1990) speelde mee in producties van o.a. Toneelhuis, HETPALEIS, Ontroerend Goed en Comp. Marius. Hij deed daarnaast film- en televisiewerk zoals ‘In Vlaamse Velden’, ‘Den Elfde van den Elfde’ en ‘Ay Ramon!’. Muziek is een gelijkwaardige passie. Met zijn eigen rockgroep Psycho 44 legde hij een succesvol parcours af, van de finale van Humo’s Rock Rally, een eigen EP en cd en een aantal uitnodigingen bij Studio Brussel tot het voorprogramma van Queens Of The Stone Age met optredens op Pukkelpop, Dour, Groezrock, Sportpaleis, AB … Ook in de theatersector wordt Jonas Vermeulen regelmatig als muzikant of componist ingezet.

Boris Van Severen (°1989) staat al van zijn kinderjaren op de planken. Bij Kopergietery reisde hij in binnen- en buitenland met voorstellingen als ‘Brief’, ‘Rennen’ en ‘De Matrassenkoning’. Tijdens zijn Kleinkunstopleiding werd hij gevraagd voor voorstellingen van het KIP en KVS. Bij het KIP speelde hij mee in o.a. ‘Chicks for money and nothing for free’ en ‘De slimme de domme de gladde en de dode’. Sinds juli 2015 maakte Van Severen deel uit van de vaste kern van het KIP. Net als Jonas Vermeulen wordt Van Severen ook vaak ingezet als muzikant. Voor de film ‘Belgica’ werkte hij intensief samen met Soulwax. Sinds kort speelt hij gitaar bij Nightman, de nieuwe band van Tijs Delbeke. Op het Filmfestival van Oostende 2016 stond hij in de kijker als ‘Young Star’. Op het scherm was hij te zien in o.a. ‘De 16’, ‘Ben X’, ‘In Vlaamse Velden’, ‘De Ridder’ en ‘Vriendinnen’, en volgend seizoen in ‘Salamander 2’. 

Van en met: Boris Van Severen & Jonas Vermeulen
Coaching: Pieter-Jan De Wyngaert
Techniek: Jonas Castelijns
Productie: CAMPO
Coproductie: het KIP, d e t h e a t e r m a k e r & Het Theaterfestival