MUZIEK

I Muvrini

Luminelli

I Muvrini is een Corsicaanse vocale groep van wereldformaat. Ze zijn razend populair en hebben een livereputatie om u tegen te zeggen. Eind jaren zeventig van de vorige eeuw opgericht door de broers Alain en Jean-François Bernardini, is I Muvrini nu zonder twijfel de beroemdste groep uit Corsica.

De muziek van I Muvrini is een bijzondere mix van levenslust, strijdbaarheid, sociale bewogenheid, idealisme en diepgewortelde melancholie. Die weemoed is eigenlijk een constant aanwezige ondertoon. I Muvrini - in de eerste plaats de zang van Alain en Jean-François - is door de jaren heen altijd oprecht gebleven. Het is muziek voor hart en ziel. Je hoeft niet eens op Corsica geweest te zijn of de taal te kennen om dat aan te voelen.

De broers Bernardini tekenen voor een typische stijl die traditionele muziek combineert met tal van wereldse invloeden, echter zonder hun Corsicaanse identiteit te verloochenen. Het is deze onbevangen openheid naar de wereld die de groep internationaal succes bezorgde.

Na achttien studioalbums en concerten in de grootste zalen van Europa komen de broers Bernardini, vergezeld door hun trouwe muzikanten, terug naar Heist-op-den-Berg voor een vreugdevol concert.

Jean-François Bernardini: zang
Alain Bernardini: zang
Stephane Mangiantini: zang
Micky Meinert: gitaren
Cesar Anot: bas
Thomas Simmerl: slagwerk
Achim Meier: toetsen
Loïc Taillebrest: accordeon, doedelzak