MUZIEK

OTOMACHINE & dj-duo Babyshaker and the shaken Baby + support: Jagmonkx

Funk Night @ The Boxz

"This is not a gig as you know it, it’s a mindblowing party!"

Frank Deruytter verzamelt in OTOMACHINE vijftien geweldige jazz- en popmuzikanten die hun pluimen verdienden bij onder meer Brussels Jazz Orchestra, El Tattoo Del Tigre, Blue Blot en Selah Sue. Verwacht stomende funk in de grote traditie van James Brown en zijn Horny Horns of de latere JB’s (Fred Wesley, Maceo Parker en Pee Wee Ellis), Stax en de P-funk van het geschifte Parliament/Funkadelic met George Clinton en Bootsy Collins. Ritmische staccato tussen blazers, bas en drums en een vette nadruk op de eerste noot van de maat dus … ‘A full operational mothaship of funkateers, going down on the one and nothing but the one!’ Het Heistse dj-duo Babyshaker and the Shaken Baby sluit de avond af!

Support act Jagmonkx is een 7-koppig funkcollectief opgestart in september 2017. Popsongs die zichzelf steeds opnieuw heruitvinden worden op je afgevuurd tijdens een energetische set. De band staat garant voor opzwepende ritmes en complexiteit die subtiel knipoogt naar acid jazz. Het is moeilijk om de sound eenduidig weer te geven, maar het klinkt een beetje als een turbulente affaire tussen Steely Dan en Tower of Power, of een stevig avondje stappen met de bandleden van Jamiroquai en Moloko.

Spel: Frank Vaganée, Dieter Limbourg, Filip Demeyer, Johan Vandendriessche, Carlo Mertens, Lode Mertens, Serge Plume, Nico Schepers, Carlo Nardozza, Bert Gielen, Didier Deruytter, Tom Lodewyckx, Vincent Pierins, Bram Raeymaekers