schoolvoorstelling THEATER/DANS

Ahil Ratnamohan & Star Boy Collective

Michael Essien I want to play as you

5e, 6e en 7e jaar SO

Voor één prijs bieden wij u een foto-expo, een documentaire en een voetbal-danstheatervoorstelling aan.

Over de voorstelling

"You might not know us. You might not see us. But we are training. All over Europe. All over the world"

Zes Afrikaanse aspirerende voetballers delen intieme flarden van hun bewogen levensverhaal. Ze hadden allemaal dezelfde droom: voetballen bij een Europese topclub. De realiteit draaide echter anders uit. De performers nodigen het publiek uit in een wereld van dagelijkse training op een zompig grasveld in de buitenwijken van de stad, de problematiek rond verblijfsvergunningen en voetbalcontracten.

Met weinig woorden, dan wel indrukwekkende fysieke kracht tonen deze mannen een wereld ver van huis waar vriendschap, liefde en kameraadschap, maar ook concurrentie, bedrog en twijfel deel uitmaken van hun overlevingsinstinct.

Regisseur en tevens ex-voetballer Ahilan Ratnamohan gaat met deze performance op zoek naar de kern van voetbalmigratie. Het resultaat is een fascinerende inkijk in de onderbuik van de populaire voetbalarena.

Een aantal van de spelers is ook te zien in de documentaire ‘Sideline’.

Over de documentaire ‘Sideline’

Jaarlijks komen 15.000 Afrikaanse voetballers naar Europa om hun voetbaldroom waar te maken. Het merendeel zal zijn voetbalcarrière nooit kunnen realiseren en toch in Europa blijven, vaak zonder papieren en zonder een opvangnet. Je vindt deze gestrande spelers overal op pleintjes, in de achterbuurten van grote Europese steden. Daar trainen ze om fit te blijven, hopend op hun grote doorbraak. Want falen is geen optie.

‘Sideline’ volgt het parcours van drie spelers op twee van die pleintjes: ‘De Luchtbal’ in Antwerpen en ‘La Roue’ in Anderlecht.

Over de foto-expositie

Roger Job maakte, naar aanleiding van het boek ‘Marque ou crève’ van Frédéric Loore, een prachtige foto- expositie waarin het thema van de voorstelling en de documentaire visueel werd vastgelegd.

Voorstelling

Concept & regie: Ahilan Ratnamohan
Performers: Etuwe Bright Junior (bekend van Spitsbroers), Lateef Babatunde (bekend van Spitsbroers), Aloys Kwaakum en Wemimo Nosa
Dramaturgie: Kristof Persyn
Productie: Daisy Wouters
Licht: Timme Afschrift
Geluid: Kris Strijbos, Ahilan Ratnamohan
Producenten: Michelle Kotevski, Filip Martens
Productie en distributie 2018/19: Bleeding Bulls
Een coproductie van Urban Theatre Projects (AU), Cultuur Centra Antwerpen & Antwerp European Sports Capital

Documentaire

‘Sideline’ is een productie van VISUALANTICS in coproductie met CANVAS gemaakt door Joost Wynant, Maarten Goffin (bezieler van Bleeding Bulls) en Louis Pons.