te gast THEATER/MUZIEK

West Side Story

Accademia Università Popolare Arte e Musical

Het eeuwige fatale verhaal van twee geliefden …

De online verkoop voor deze voorstelling is afgesloten. Er zijn op zaterdagavond 22 september wel nog tickets verkrijgbaar in de inkomhal van Cultuurcentrum Zwaneberg.

In de 10e editie van ‘Heist bouwt aan Vrede’ krijgt de liefde een bijzondere plaats aangeboden. De liefde tussen twee onfortuinlijke jonge mensen voor wie het water veel te diep was, de strijd tussen hun beide families veel te bitter was. Een jonge, zuivere liefde, gedwarsboomd en gedood door rassendiscriminatie, vluchtelingenproblematiek, armoede, geweld en haat. Of … hoe William Shakespeares ‘star crossed lovers’ Romeo en Julia eeuwig blijven zoeken naar elkaar! Passioneel maar verdoemd, puur maar bevuild … Telkens opnieuw, waar ook ter wereld! In oorlogstijd maar, helaas, ook in vrede.

Het gezelschap UPAM (Università Popolare d’Arte e Musical) uit het Italiaanse Boscoreale nabij Napels was al twee keer te gast in de performance voor Avond voor Vrede. Vorig jaar nog charmeerden ze ons met hun Napolitaanse zang en dans. Dit jaar brengen ze hun volledige ‘vredesproject’.
Ina Perna, artistiek leider van UPAM, danser en choreografe, werkt mee aan ‘Heist bouwt aan Vrede’ omdat ze, net als het Heistse ‘vredesteam’, een droom heeft. Jongeren met veel talent - en vaak zelfs hoog opgeleid - maar zonder toekomstperspectief in een troosteloze regio (het arme achterland van Napels) weer doen geloven in zichzelf, in hun dans- en zangtalenten. En in het leven! Hen een positief zelfbeeld én kansen bieden op een podium van passie, vreugde en schoonheid!

UPAM brengt een unieke, geëmancipeerde versie van ‘West Side Story’. Prachtige stemmen, grote dansers , mooie mensen! Begeleid door de beste choreografen en beroepsmusici. En dit alles voor meer liefde in een wereld die hunkert naar vrede!

Productie en coördinatie: Bernadette de Cat en Maxime Lens

 • ZA 22/09/2018 - 20:30 VERKOOP GESLOTEN De online verkoop voor deze voorstelling is afgesloten. Er zijn op zaterdagavond 22 september wel nog tickets verkrijgbaar in de inkomhal van Cultuurcentrum Zwaneberg.
 • Basisprijs € 15
 • Organisatie - Heist bouwt aan Vrede
 • Blauwe zaal
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 • Heist bouwt aan Vrede

 •