schoolvoorstelling THEATER/MUZIEK

WALPURGIS

Tristan & Isolde (Wagner)

5e, 6e en 7e jaar SO

Geannuleerd!

Vóór Romeo & Julia (en West Side Story) was er Tristan & Isolde.

De bloedmooie Isolde wordt door haar vader Gurmun, koning van Ierland, uitgehuwelijkt aan de stokoude koning van Cornwall. Uitgerekend Tristan, de moordenaar van Isoldes verloofde, wordt belast met het ophalen van de jonge bruid. De hele zeereis lang is de spanning tussen de twee te snijden. Tot op het moment dat Brangäne, Isoldes vertrouwelinge, hen per vergissing een glas wijn serveert uit de fles die exclusief bedoeld was voor de huwelijksnacht. Al na het drinken van de eerste slok worden de twee jongelingen op slag op elkaar verliefd. Ondertussen wacht Koning Marke vol ongeduld op zijn jonge bruid.

Wie? Wat? Librettolezing?

WALPURGIS neemt traditiegetrouw één keer per jaar een operaklassieker uit de kast om vervolgens - uit pure nieuwsgierigheid en met veel plezier - de muziek van de tekst te scheiden zodat de inhoud ervan op een nieuwe manier kan resoneren voor ons en onze tijd. Met haar speelse, anarchistische librettolezingen wil WALPURGIS het operarepertoire ook voor jongeren en niet-kenners toegankelijk maken.

"Een ervaring die voor eender welke toeschouwer, jonge leek of ervaren operakijker, een eye-opener kan zijn." - Evelyne Coussens over ‘Silla Revisited’ op Etcetera.be