schoolvoorstelling FILM

What Will People Say

3e, 4e, 5e, 6e en 7e jaar SO

De zestienjarige Nisha is net als de rest van haar Noorse leeftijdsgenoten. Ze gaat naar feestjes, hangt rond met vrienden en heeft haar oog laten vallen op een leuke jongen. Er is één verschil: Nisha moet alles stiekem doen omdat ze volgens Pakistaanse tradities wordt opgevoed. En dat gaat niet lang goed in ‘What Will People Say’. Na een onschuldig lijkende zoen belandt de tiener in een draaikolk van woede en schaamte die haar steeds verder wegzuigt van haar normale leven. Voor haar familie is ze een lopend schandaal dat geneutraliseerd moet worden. Goedschiks of kwaadschiks.

Met hulp van een sterk debuterende hoofdrolspeler maakt regisseur Iram Haq invoelbaar hoe scherp een gespleten cultuur kan snijden. Aan de ene kant het vrije leven dat iedere opgroeiende tiener in Europa wil, aan de andere kant de ouders die zich naar een betere toekomst hebben geknokt en niet zomaar hun tradities willen loslaten. Een leven vol botsingen, kloven en pijnpunten. Zie daar nog maar eens je eigen weg in te vinden.

Deze film zal herkenbaar zijn voor allochtone jongeren die opgroeien tussen twee culturen in en een strengere opvoeding ervaren of zelf ook vaak verscheurende keuzes moeten maken tussen familie en hun peers. De film zal ook veel reacties losmaken, omwille van het extreme gedrag van de vader van Nisha in de film.

Spel: Maria Mozhdah, Adil Hussain, Rohit Saraf, Ekavali Khanna, Ali Arfan, Sheeba Chaddha, …
Muziek: Martin Pedersen en Lorenz Dangel
Regie: Iram Haq

 • DI 26/02/2019 - 13:15 UITVERKOCHT
 • 1 uur 46 min.
 • Basisprijs € 4,50
 • Schouwburg
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 • Omkadering: lesmap

  We tippen je als leerkracht de film zélf op voorhand te bekijken en tijd te voorzien voor een goede nabespreking!

 •