te gast KLASSIEK

Kamerfilharmonie Vlaanderen o.l.v. Herman Engels met Marie François op piano

26ste Lenteconcert Lions Club Zuiderkempen-Heist-Westerlo

Romantiek in de lente

De ticketverkoop voor deze voorstelling is afgesloten. Er zijn vanavond wel nog tickets verkrijgbaar aan de gastenkassa in de inkomhal van Cultuurcentrum Zwaneberg.

Voor de muziek was de Romantiek een rijke periode: belangrijk is wat mensen voelen, hoe mensen hun fantasie kunnen laten werken en hoe mensen zich verhouden tot de natuur. Om zoveel emotie te kunnen uitdrukken, werd het orkest groter en bijgevolg flexibeler in het scheppen van klankkleuren door veel verschillende instrumenten. De componisten werden zelfstandig en werkten niet langer in dienst van keizer, koning of andere hofhouding. De composities werden groter, virtuozer en expressiever. Bedrich Smetana, bekend van de ‘Moldau’, opent met de ‘Ouverture’ tot zijn opera ‘De verkochte bruid’. Marie François, opkomend jong talent en vaak te horen op radio KLARA en televisie, vertolkt het eerste pianoconcerto van Frédéric Chopin. De ‘Unvollendete’ of ‘Onvoltooide Symfonie’ van Franz Schubert is een uniek werk waarvan men het best live kan genieten. Dit geldt ook voor het verhaal van Peer Gynt. De romantische Noor Edvard Grieg schetst hier in een symfonisch gedicht flitsen uit het leven van Peer Gynt, figuur uit het gelijknamige toneelstuk van Ibsen.

Programma:

Albert Grisar - Ouverture  “Le carillonneur de Bruges”                     
Robert Schumann - Concerto voor piano en orkest  a-moll op. 54                                         
Franz Schubert - Symphonie Nr. 9  D 759    “Die Unvollendete”                   
Edvard Grieg - Peer Gynt – Suite nr. 1  
 • DO 14/03/2019 - 20:00 VERKOOP GESLOTEN Tickets & info vanaf 25/6/18 via CC Zwaneberg of via leden Lions Club Zuiderkempen of vanaf 2/12/18 via marcvandenberge@telenet.be
 • 40 min. + pauze + 37 min.
 • Basisprijs € 25
 • Organisatie - Lions Club Zuiderkempen-Heist-Westerlo
 • Schouwburg
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 •