cursus
Vanaf 16 jaar

Daguitstap Brussel

Boven de Zenne: Van honger naar overvloed

In de verkenning van de Zuid- en Anneessenswijk en een deel van de Zenne- en Centrumwijk staat ‘eten’ centraal. Als leidraad volgen we de oude loop van de Zenne. We wandelen langs buurtwinkels, grootwarenhuizen, biowinkels en restaurants. Een wandeling met tegenstellingen: het sterrenrestaurant ‘Comme Chez Soi’ en plaatsen waar voedselpakketten worden uitgedeeld.

We lopen langs alle mogelijke eetculturen: Braziliaans, Cubaans, Italiaans, Afrikaans, Chinees en … Brussels. Bloedpens, sjoezels en stukjes Mechelse koekoek zijn niet te versmaden in de stad van de kiekenfretters. In en rond het Zuidpaleis genieten we van het weelderige Marokkaanse aanbod. Op de Oude en Nieuwe Graanmarkt zien we zelfs bananen hangen. Van de Visverkopersstraat, de Kiekenmarkt, de Botermarkt en de Beenhouwerstraat komen we terecht in de grandioze Sint-Hubertusgalerij.

Is biologisch voedsel beter? Hoe moet men verse vis, vlees en kip beoordelen bij aankoop? Zijn onze kwaliteitseisen geen teken van overvloed? Verdienen 1 miljard mensen het om elke dag honger te lijden?

Gids - Luc Van Damme

 • DO 25/10/2018 - 
  ZA 27/10/2018 - 
 • Basisprijs € 10
  VTK € 2
  Treinticket donderdag € 15,40
  Treinticket zaterdag € 10
  Warme maaltijd € 15
 • Inschrijven do: Cursuscentrum, 015 22 86 10 of cursuscentrum@heist-op-den-berg.be Inschrijven za: Cultuurcentrum Zwaneberg
 • Organisatie - De Wereld in Zicht, een samenwerkingsverband van CC Zwaneberg, Cursuscentrum, Heist in de Wereld, Integratie en Diversiteit en Oxfam-Wereldwinkel
 • Station Heist-op-den-Berg
  Boudewijnlaan 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 • Vertrek rond 8 uur, station Heist-op-den-Berg. Aansluiten kan in Brussel-Zuid rond 9 uur.
  Einde rond 18 uur, station Brussel-Zuid. Aankomst in Heist-op-den-Berg rond 19 uur.
  Je ontvangt een week voor de uitstap nog een brief met de juiste uurregeling.

  Om een Thaise maaltijd te reserveren betaal je € 15 extra per persoon bij inschrijving. 

 •