DAGPROGRAMMA/MUZIEK

Günther Neefs & Guy De Pré

Roots 66

Première!

Op zijn laatste lp ‘Back to Swing’ brengt Günther Neefs de grootste nummers van The Rat Pack weer tot leven. En dat smaakt naar meer. Guy De Pré is in Vlaanderen en omstreken vooral gekend als icoon bij Radio 2. De meeste gekende radiostem van het land is met zijn onmetelijke kennis over The Rat Pack een gedroomde gids.

Muziek en auto’s hebben een sterke band gesmeed tussen Günther en Guy. In augustus 2018 gaan zij samen op de baan op de meest mythische van alle wegen: US Route 66. Een zoektocht over de grote plas naar de roots van onze muziek. Het vertrekpunt Chicago, the Windy City, is de thuisbasis van de jazz- en soulmuziek. Van in de donkerste kroegen tot in het majestueuze openluchttheater van Millennium Park nemen Günther en Guy de prachtige ritmes in zich op. In Saint-Louis werden veel muzieklegendes groot. Onder meer Chuck Berry timmerde er aan zijn carrière. De grootste stad van The Great Plains, is ook het centrum van de blues. De oorsprong van de blues ligt in de muziek die de slaven uit Afrika meebrachten naar het zuiden van de Verenigde Staten. Op zelfgemaakte instrumenten zongen ze uit volle borst over het harde werk op de velden en de miserie in de kille fabrieken. Een mooie uitdaging voor de warmste stem van Vlaanderen.

In Amarillo, Texas staan de Cadillac ranch en de country muziek op het programma, maar pas in Las Vegas komen Günther en Guy echt in hun biotoop. The Rat Pack, een bende entertainers die bij voorkeur optrad in casino’s die werden gerund door hun vrienden van de maffia, zijn hier hun grote voorbeeld. Hun swingende muziek is Günther Neefs op het lijf geschreven. Hollywood vormt met zijn filmmuziek het orgelpunt van deze muzikale reis. Ook dit mekka van de filmindustrie, de stad van sterren, zal muzikaal worden uitgekamd door onze Vlaamse pioniers.