MUZIEK

Jef Neve

Spirit Control

Jef Neve bracht einde 2014 zijn eerste soloalbum ‘One’ op de markt. Een groot succes, met een tour over de hele wereld die maar liefst twee jaar zou duren, waarbij ook bijna zeventig culturele centra in Vlaanderen werden aangedaan. De succesvolle theatertournee met opvolger ‘Spirit Control’ houdt nu ook halt in Cultuurcentrum Zwaneberg.

“Wat als je voelt dat je op topsnelheid bent? Wat als plots in het midden van je leven alle zeilen in de juiste richting staan? Wat als je eindelijk geleerd hebt om op de moeilijkste golven te blijven rechtstaan en met een spectaculaire sprong het veilige strand weet te bereiken?

Het gevoel dat ik heb wanneer ik ga kitesurfen, een gecontroleerd gevecht met water en wind, zelfs in de mogelijkheid zijn om te vliegen, dat is wat ik vond in mijn leven: ‘Spirit Control’, het gevoel dat je geest eindelijk doet wat je altijd verlangd hebt, de gedachte dat je zelf aan het roer staat nu, een heerlijk gevoel van vrijheid. “ - Jef Neve

De mooiste muziek is zoals het leven op zijn best: ruimte voor improvisatie en de mooiste stem is er subtiel uit weggelaten, zodat iedereen het voor zichzelf kan inkleuren en zijn eigen verhaal kan scheppen.

Piano: Jef Neve
Drums/electronics: Jens Bouttery
Bass: Lennart Heyndels
Strijkkwartet