WOORD/MUZIEK

Toon Tellegen & Het Wisselend Toonkwintet

Wij weten wie wij zijn …

Muziek, literatuur en filosofie gaan perfect samen. Dat bewijzen jeugdauteur Toon Tellegen & Het Wisselend Toonkwintet al jaren. Steeds opnieuw slagen ze erin een wonderbaarlijke sfeer te scheppen van weemoed en verlangen, absurde redenaties en feestelijke avontuurlijkheid. Volwassenen genieten misschien nog wel meer dan kinderen van Tellegens verhalen door de filosofische diepgang.

 Met ‘Wij weten wie wij zijn …’ viert de groep hun lange samenwerking en spelen ze hun grootste hits. De muziek wordt aangevuld met nieuwe dierenverhalen over feestjes, jarig zijn, taarten en te zijn of niet te zijn. Dit lichtvoetig literair concert is een heerlijke manier om even uit de dagelijkse beslommeringen te stappen.

 Toon Tellegen (1941) is een Nederlandse arts, dichter en schrijver van proza en toneel voor volwassenen. Hij schreef meer dan twintig poëziebundels. Van zijn hand is prozawerk als ‘Twee oude vrouwtjes’, ‘Dora’, ‘Brieven aan Doornroosje’ en ‘De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne’. Toon Tellegen is vooral bekend is om zijn kinderboeken. In zijn verhalen spelen dieren als de mier en de eekhoorn vaak de hoofdrol. Zijn eerste bundel dierenverhalen, ‘Er ging geen dag voorbij’, dateert van 1984.