DANS
Vanaf 12 jaar

Ultima Vez

TrapTown

'TrapTown' neemt je mee naar een parallel universum, ontdaan van tijd en ruimte. Conflicten van weleer laaien op en onverklaarbare natuurrampen domineren de verstandhoudingen tussen de volkeren. De noodzaak en schijnbare mogelijkheid van emancipatie rijzen naar het oppervlak. Wim Vandekeybus’ fascinatie voor de universele natuur van eeuwenoude mythes manifesteerde zich al in Blush (2002) en Oedipus/bêt noir (2011). Voor 'TrapTown' keert hij terug naar de eindeloze en obscure kosmos van de antieke zielen en gebruikt hij dans, film, tekst en muziek om een nieuwe mythologie te scheppen. Dans- en filmsequensen creëren een naadloze live-ervaring. Pieter De Buysser schreef de tekst. De soundtrack werd gecomponeerd door Trixie Whitley en Phoenician Drive en begeleidt de lawine aan beelden. Voor het ontwerp van de scenografie werkte Vandekeybus samen met het architectenduo Gijs Van Vaerenbergh. Samen vervoeren zij het publiek langsheen orakels, catharsis en euforie.

Regie, choreografie, film: Wim Vandekeybus
Gecreëerd met en uitgevoerd door: Ultima Vez Performers
Tekst: Pieter De Buysser
Muziek: Trixie Whitley, Phoenician Drive
Artistiek assistent, dramaturgie: Aïda Gabriëls
Stylisme: Isabelle Lhoas, geassisteerd door Isabelle De Cannière
Lichtontwerp: Davy Deschepper, Wim Vandekeybus
Technische coordinatie: Davy Deschepper
Geluidsregie: Bram Moriau
Stage Manager: Tom de With
Productie: Ultima Vez
Coproductie: KVS (Brussel)
Met de steun van Tax Shelter Maatregel van de Belgische Federale Overheid, Casa Kafka Pictures Tax Shelter empowered by Belfius

Ultima Vez wordt gesteund door de Vlaamse Regering & De Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.