KLASSIEK

Roeland Hendrikx & Liebrecht Vanbeckevoort

Gründlichkeit & élégance

Verrukkelijk samenspel tussen pianist Liebrecht Vanbeckevoort (finalist Koningin Elisabethwedstrijd) en klarinettist Roeland Hendrikx (klarinet solo Nationaal Orkest van België)

De samenwerking tussen klarinettist Roeland Hendrikx en pianist Liebrecht Vanbeckevoort groeide uit tot een mooie muzikale vriendschap. Na hun eerste gezamenlijke cd ‘French Elegance’, met meesterwerken uit het rijke Franse repertoire voor de klarinet, blijven beide musici - bovendien ook dorpsgenoten - intensief samen spelen. Intussen verscheen dan ook een tweede cd met meesterwerken van Carl Maria von Weber voor klarinet.

Tijdens dit programma stellen zij graag enkele werken van deze cd’s voor, naast de beroemde eerste sonate van Brahms, gecomponeerd toen hij in de herfst van zijn leven verliefd werd op de warme klank van de klarinet.

Met deze combinatie van meesterwerken uit het Franse en Duitse repertoire, zijn de twee grootste ‘klarinetscholen’ op de afspraak!

“Het verrukkelijke samenspel tussen Hendrikx en pianist Liebrecht Vanbeckevoort maken de plooibare virtuositeiten van het Gran duo en de Silvanavariaties tot een waar feest.” - De Standaard

Programma

Carl Maria von Weber (1786-1826), Grand duo concertant opus 48
Johannes Brahms (1833-1897), Sonate nr.1 in f opus 120
Claude Debussy (1862-1918), Première Rhapsodie
Philippe Gaubert (1879-1941), Fantaisie
Francis Poulenc (1899-1963), Sonate