CIRCUS/SPEKTAKEL
Vanaf 10 jaar

Collectif Malunés

Forever, happily …

De ticketverkoop voor deze voorstellingen is afgesloten. Er zijn, voor vrijdagavond 10 mei, wel nog enkele tickets verkrijgbaar aan de kassa die zich bevindt  aan de ingang van het grasplein.

Zaterdagavond is volledig uitverkocht.

Net zoals de dwergen van Sneeuwwitje zijn ze met zeven en ze willen graag alle prinsessen samenbrengen in hun tent. Een magisch bos, de kleine zeemeermin, Hans en Grietje en een mysterieuze sprookjeswereld. Maar ook vergiftigde appels, een verloren schoentje, acrobaten die over roodkapje struikelen, ... Het persoonlijke verhaal van de artiesten neemt de bovenhand: hier is niet alles fantastisch en zijn de menselijke relaties even troebel als vermakelijk. Bij Collectif Malunés verdwijnen de prinsessen in hun gewaden, worden grote boze wolven slachtoffers, sterven prinsen van uitputting en worden sprookjespersonages circusartiesten.

Collectif Malunés is een hedendaags Frans - Belgisch circusgezelschap dat in 2009 met veel passie en energie opgericht werd door drie Vlamingen en één Française, tijdens hun studies aan de circushogeschool van Tilburg (ACAPA), op zoek naar speelervaring op straat en op scene. De eerste voorstelling ‘Sens Dessus Dessous’ begon in 2010 te toeren in Vlaanderen en Nederland. Collectif Malunés won hiermee de publieksprijs én de prijs van de jury op het Internationaal Straattheaterfestival MiramirO (Gent). Ze speelden deze voorstelling ook op de parking voor CC Zwaneberg naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van het cultuurcentrum. Einde 2015 eindigde de tour van ‘Sens Dessus Dessous’ en startte de compagnie met de creatie van hun tweede voorstelling: ‘Forever, happily …’. Deze wordt gespeeld in een bordeaux-rode circustent die ons doet denken aan het charmante caravannetje waarmee het ooit allemaal begon.

Artiesten: Simon Bruyninckx, Juliette Correa, Lola Devault-Sierra, Luke Horley, Gabriel Larès, Arne Sabbe, Nickolas Van Corven
Régiseur: Dominique Bettenfeld
Artistieke assistentie: Floriane Soyer en Esse Vanderbruggen
Kostuums: Mélinda Mouslim, Emma Auzanneau
Technisch verantwoordelijke: Alexandre Olléac
Lichtontwerp: Claude Couffin
Lichttechniek: Arjan Hendrickx
Stage manager: Laëtitia Morel-Olléac
Communicatie/pers: Charlotte Duchamp
Spreiding/Tour-manager: Anne-Agathe Prin
Bascule, Blanche-Neige, Violence-scène: geschriften van Floriane Soyer

Financiële hulp:
Vlaamse overheid (BE)
Ministère de la culture et de la Communication - DGCA (FR)
Région Poitou-Charentes (FR)
Croudfunding (KissKissBankBank), Circolito - Malines (BE)
Centre des Arts Scéniques, Mons (BE)

Coproducenten:
Theater op de Markt - Dommelhof - Neerpelt (BE)
A4 - St jean d’Angély (FR)
CREAC - Bègles La citécirque (FR)
Transversales et ciel, Verdun (FR)
PERPLEX - Marke (BE)

Residenties, werkplaatsen en materiaal:
Circus Centrum - Gent (BE) // Cirques Gones –Nancy (FR) // DOK- Gent (BE) // Archaos, Pôle National des Arts du Cirque méditerranée- Marseille (FR) // Circa, auch, gers, Midi-Pyrénées, pôle National des Arts du Cirque (FR) // EllCircodd’ell Fuego –Antwerpen (BE) // Cirque en scène – Niort (FR) // circolito –Mechelen (BE) // Seachange Arts, Great yarmouth (UK)