THEATER

Niet Doen!

Bruno Vanden Broecke & Peter De Graef

Iconisch toneel! Een clash tussen archetypen, een mythisch treffen, zeg maar….

Bruno: “Ik voel mij heel verwant en geraakte ontroerd door hoe Peter schrijft en ook door hoe hij speelt of niet speelt eigenlijk. Ik heb dus mijn stoute schoen aangetrokken en gevraagd of hij iets voor ons wilde schrijven. Zijn antwoord? “Ik dacht dat ge het nooit zou vragen.””

Peter: “We hadden in 'Den elfde van de elfde' een paar scènes samen, die kregen we haast niet gespeeld van het lachen. En als auteur geraak ik dan opgewonden, omdat je voor zo iemand een partituur kan schrijven die de mogelijkheden van het medium aftast. Je kan de grenzen gaan opzoeken van het narratieve en het beeldende. Dus ik zit nu in de laatste rechte lijn van een heel merkwaardig stuk, voor ons twee geschreven … Enerzijds mooi, toegankelijk, maar tegelijk ook veelzijdig en gelaagd. En hopelijk ook suggestief, brutaal, ontroerend en kwetsbaar soms.”

Bruno Vanden Broecke is in de eerste plaats theateracteur. In het verleden was hij verbonden aan SKaGeN, de KOE, BRONKS en Het Gevolg. Hij speelt op zeer regelmatige basis voorstellingen bij en voor KVS, waaronder 'Missie', een gelauwerde monoloog, geschreven door David Van Reybrouck en de voorbije 9 seizoenen gespeeld in 4 talen in Belgie, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zwitserland en Oostenrijk. De Engelse vertaling is nu klaar.

Bruno speelde in televisiereeksen als ‘De Ronde’, ‘Code 37’, ‘Duts’, ‘Katarakt’, ‘Matroesjka's 2’ en ‘Safety First’, deelde in de prijzen met ‘Wat Als’ en wordt nog quasi dagelijks aangesproken als Sammy Tanghe uit ‘Het Eiland’. Hij sloot mee ‘Man Bijt Hond’ af als confettiman in ‘Vaneir’ of als ‘Lustige Lezer’ en leverde voor het ter ziele gegane de Kruitfabriek fel gesmaakte slampoetrybijdragen als ‘De Woordenaar’. Op het witte doek was hij onder meer te zien in ‘Anyway The Wind Blows’, ‘Een Ander zijn Geluk’, ‘Het Varken Van Madonna’, ‘Firmin’, ‘Dirty Mind’ en ‘Loft’.

Peter De Graef is meesterverteller en Louis d’Or-winnaar. Naast acteren, regisseert hij ook en schreef prijswinnende teksten als ‘Ombat’, ‘Henry’, ‘N!ks’ en ‘Zoals de dingen gaan...’ Hij heeft een voorliefde voor eeuwenoude geschriften vol wijsheden die niemand nog lijkt te kennen. In het theater zoekt hij naar een vorm om die kennis op een directe manier, zonder de omweg van het verhaal, over te brengen naar het publiek. Hij werkte eerder al samen met diverse theatergroepen, zoals onder meer T.I.L, Eva Bal-speeltheater, Theater Malpertuis, Huis aan de Amstel, De Werf, de Paardenkathedraal en De Kolonie MT. Peter produceerde in het verleden ook werk vanuit zijn vzw Dwama voor een aantal Vlaamse en Nederlandse gezelschappen. Op tv speelde hij onlangs nog één van de hoofdrollen in de Eén-reeks ‘Den elfde van den elfde’ en zal hij binnenkort terug op het scherm te zien zijn in een nieuwe fictiereeks.