expo EXPO

Heistenaren kiezen kunst

Een tentoonstelling maken met kunstwerken uit de collectie van Kunst in Huis

Enkele Heistse tentoonstellingsliefhebbers sloegen de handen in elkaar voor het cureren van een unieke tentoonstelling: een expo voor en door Heistenaren. Aan de hand van een reeks workshops leerden zij verschillende interpretatietechnieken voor het kijken naar kunst. 

De expo Heistenaren kiezen kunst vormt de apotheose van deze intensieve workshops. De deelnemers stelden de tentoonstelling samen met kunstwerken van Kunst in Huis. Kunst in Huis werkt immers als een bibliotheek waar iedereen kunstwerken kan uitlenen. De collectie telt vandaag ± 5.000 werken van 350 actuele kunstenaars die wonen en werken in Vlaanderen en Brussel.

Ben jij halsoverkop verliefd geworden op een werk in deze tentoonstelling en zou je het graag in je eigen woonkamer hangen? Of ben je gewoon benieuwd naar wat Kunst in Huis nog meer te bieden heeft? Dan kan je tijdens de finissage van 'Heistenaren kiezen kunst' terecht bij de Kunst in Huis POP-UP!

 • ZA 03/03/2018 tot ZO 15/04/2018
 • Vernissage vr 2 maart 2018 om 20.30 uur
  Finissage zo 15 april 2018 van 14 tot 17 uur

  De tentoonstelling is vrij te bezoeken. Op maandag, dinsdag en vrijdag van 9 tot 17 uur, woensdag van 9 tot 20 uur, donderdag van 13 tot 17 uur, zaterdag van 10 tot 17 uur en zondag van 14 tot 17 uur.
 • Toegang gratis
 • Organisatie - CC Zwaneberg i.s.m. Kunst in Huis
 • Exporuimte
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 • Op zondag 15 april 2018 sluit de expo zijn deuren - en dat kunnen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan! Iedereen is welkom tussen 14 en 17 uur voor een babbeltje, een drankje én de Kunst in Huis POP-UP. Geert Opsomer en Frie Jacobs, 2 kunstenaars met een werk in de tentoonstelling, zullen vanaf 15 uur aanwezig zijn om te vertellen over hun werk en inspiratiebronnenJe kan die dag ter plaatse ook lid worden van Kunst en Huis en meteen één van de werken in de tentoonstelling uitlenen. Als je die dag abonnee wordt, is de eerste maand van je lidmaatschap bovendien gratis!

 •