expo EXPO

Kunstwedstrijd

Klein sculptuur

Sinds 1994 organiseert de Cultuurraad in samenwerking met Cultuurcentrum Zwaneberg en met de steun van sponsors jaarlijks een kunstwedstrijd. De laatste jaren verwierf de wedstrijd een nationale bekendheid met een zekere uitstraling. Altijd zijn er geselecteerden afkomstig uit de regio. Het is een mooie mix van professionele en amateurkunstenaars, zowel jong als oud. Zo worden professionele hedendaagse beeldende kunstenaars geïntroduceerd tussen lokale kunstenaars.

Na drie jaar is de discipline ‘klein sculptuur’ weer aan de beurt. De jury zoekt naar kunstwerken in de tijdsgeest van vandaag. Ze gaan op zoek naar verfrissend, vernieuwend en origineel werk.

De jury bestaat deze editie uit: 

Ariane Van der Veken (kunsthistorica en directrice Academie Geel)
Renato Nicolodi (schilder en beeldhouwer)
Kris Campo (keramiste)
Tamara Derdin (grafisch ontwerpster en lid van de Cultuurraad)
Bart Van Dijck (beeldend kunstenaar afkomstig uit Heist-op-den-Berg)

 • ZA 23/11/2019 tot ZO 05/01/2020
 • Vernissage en prijsuitreiking vr 22 november 2019 om 20.30 uur

  De tentoonstelling is vrij te bezoeken. Op maandag, dinsdag en vrijdag van 9 tot 17 uur, woensdag van 9 tot 20 uur, donderdag van 13 tot 17 uur, zaterdag van 10 tot 17 uur en zondag van 14 tot 17 uur.
  Opgelet: CC Zwaneberg is gesloten van di 24 december 2019 t.e.m. wo 1 januari 2020.
 • Toegang en deelname gratis
 • Organisatie - CC Zwaneberg i.s.m. Cultuurraad Heist-op-den-Berg
 • Exporuimte
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 • Inschrijven kan t.e.m. di 12 november 2019

  Wedstrijdreglement

  Carpoolen: CC Zwaneberg wil zich inzetten voor een duurzamere samenleving. Daarom willen we jullie verwijzen naar het platform carpool.be. Samenrijden laat je toe om de kosten te delen, is gezellig en ook nog eens beter voor het milieu. Plaats een zoekertje en carpool.be zoekt voor jou de beste match. Neem contact op met een chauffeur of lifter, maak goede afspraken en geniet vooral van je rit!

 •