← Terug naar het nieuwsoverzicht

CC Zwaneberg zoekt een persoon, gezin of koppel om een schilderij op maat/vraag te laten maken.

Kunstenaar Adam Leech is het meest creatief wanneer hij geïnspireerd is door specifieke mensen, hun dagelijks leven en de gewone dingen in hun huizen. Hij gaat vaak klanten opzoeken bij hen thuis. Samen kiezen ze een specifieke locatie voor het schilderij, vervolgens beginnen ze te discussiëren over mogelijke thema’s en ideeën.

Enerzijds is deze benadering gelijkaardig aan de 18de-eeuwse verhouding tussen patroon en kunstenaar. Anderzijds omvat ze een ‘intersubjectieve’, ‘empathische’ ervaring, relationele esthetiek en ‘open’ of ‘vloeibare’ interpretaties – ideeën die vandaag relevanter zijn.

Het effect van deze benadering is een vorm van uitwisseling die:
1) een kunstwerk oplevert dat specifiek voor de klant is;
2) een persoonlijk verhaal genereert over de ervaring van het kunstwerk en het project;
3) economisch zinvol is. Leech ziet zijn project als een vorm van sociaal werk. Zijn prijzen weerspiegelen dat idee.

We zoeken dus een persoon, gezin of koppel om zo’n schilderij op maat te laten maken. Dit schilderij kost je ongeveer 1.500 euro (afhankelijk van de grootte en aantal huisbezoeken), maar het wordt op jouw vraag gemaakt. Adam komt naar je thuis om alles te bespreken. Dit schilderij krijgt een plaatsje in de expo ‘Onderweg’. Na de expo is het schilderij van jou.

Wanneer het schilderij af en geïnstalleerd is, nodigt de klant vrienden en familie uit voor de onthulling. Tijdens de onthulling geeft Leech een presentatie, waarin hij de dynamiek van de ervaring en het creatieproces beschrijft. Dit gebeurt op zaterdagmiddag 29 april 2017 in onze exporuimte!

Geïnteresseerd? Filmpjes van al gemaakte schilderijen in opdracht vind je op de website van Adam Leech. Voor meer info kan je eveneens terecht bij Mieke van der Heijden via mieke@zwaneberg.be of 015 22 83 56.