← Terug naar het nieuwsoverzicht

Zwaneberg kleurt goud

Cultuurcentrum Zwaneberg kleurt vanavond goud. 

De maand september is traditioneel de maand waarin wereldwijd erkenning wordt gevraagd voor de kinderen en jongeren die tegen kanker vechten, maar ook voor de families die voor hen zorgen, de zorgverleners en hun verzorgers, de wetenschappers die zich dagelijks inzetten. Het cultuurcentrum kleurt vandaag, 21 september, helemaal goud om extra aandacht te vragen voor deze strijd.

Vandaag is de situatie zo, dat elke 15 minuten ergens in Europa een gezin het vernietigende nieuws krijgt dat een kind kanker heeft. Per jaar zijn er 35.000 nieuwe jonge patiënten, waarvan er 6.000 sterven. Dat zijn ongeveer 200 schoolbussen, elk jaar opnieuw. Maar er is hoop, want de strijd tegen kinder- en jongerenkanker levert door goede samenwerking steeds betere resultaten op. Er leven momenteel bijna 500.000 langdurige overlevenden van kanker bij kinderen in Europa. Goud is de kleur waarmee deze helden worden erkend, het ‘Golden Ribbon’ - gouden lint - het symbool voor deze strijd.

Deze ‘shine gold’ actie is een initiatief van de Europese vereniging van Pediatrische Oncologie (SIOP-EUROPE) samen met de CCI-EUROPE (EU Oudervereniging) & PanCare (netwerk voor de zorg van overlevenden na kinderkanker) om aandacht te vragen voor de strijd tegen kanker bij kinderen en jongeren.