JUL 2020

ma di wo do vr za zo
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             

Op stap na school!

Wil je met je leerlingen ook eens een voorstelling buiten het scholenaanbod bijwonen? Hier vind je een overzicht van de voorstellingen en lezingen voor scholen na de schooltijd.

De leerlingen van het secundair onderwijs of van een academie kunnen deze, door ons geselecteerde, voorstellingen bijwonen aan een extra voordelig leerlingentarief. Voorwaarden zijn dat de school deze voorstellingen actief promoot bij hun leerlingen, voor hen reserveert en dat de avond zelf begeleiding door leerkrachten wordt voorzien.

Er ligt één vrijkaart per tien aanwezige leerlingen klaar voor de leerkrachten. De overige leerkrachten of geïnteresseerden uit de school genieten van het leerlingentarief. Andere voorstellingen uit ons programma 2020-2021 kan je selecteren mits overleg met Veerle Boesmans. Voor deze voorstellingen geldt de vriendenprijs.

Praktisch: voor woensdag 24 juni 2020 neem je x-aantal kaarten voor je geselecteerde voorstelling(en) in optie. Deze optie bezorg je voor woensdag 24 juni 2020 aan Debbie en Veerle. Deze optie bekijken we steeds met het gezelschap en is dus niet zeker. We houden je hiervan op de hoogte.

Ten laatste op maandag 28 september 2020 laat je weten hoeveel tickets je effectief wil. CC Zwaneberg bezorgt je hierna een factuur. Na betaling mailt CC Zwaneberg je de tickets.

Meer info over de voorstellingen vind je op deze website.


JONGERENVOORSTELLINGEN

granvat - Come on feet (dans, vanaf 14 jaar)
Do 22 oktober 2020 om 20 uur - € 13,50 

O.l.v. choreograaf Bui Ngoc Quan zoeken vijf dansers en muzikanten Bert en Stijn Cools (granvat) op scène de ontmoeting op tussen de urban clubcultuur en moderne dans. Ze presenteren footwork als dansstijl met live uitgevoerde clubmuziek.  

Theater FroeFroe - Odyssee ((figuren)theater, vanaf 12 jaar)
Ma 23 november 2020 om 20 uur - € 8,50

Het verhaal van Odysseus, verteld vanuit het standpunt van een zoon en een moeder, die te lang wachten op zijn thuiskomst na de oorlog in Troje. Een theatertekst van Michael De Cock, gebracht door poppenspelers, dansers en een muzikante.

BRONKS - Geef mijn hand terug (theater, vanaf 12 jaar)
Za 2 januari 2021 om 19.30 uur - € 8,50

‘Geef mijn hand terug’ is een gesprek tussen twee vrienden over een ongeneeslijke ziekte, de kwetsbaarheid van de dingen, de reacties van onhandige omstaanders en alle tragische en komische situaties die daaruit voortvloeien.
Zonder taboes en vol humor. 

BERLIN - True Copy
Ma 8 februari 2021 om 20 uur - € 8,50

Meer dan twintig jaar lichtte meestervervalser Geert Jan Jansen de kunstwereld op. Picasso en Appel schreven nietsvermoedend echtheidscertificaten bij werk dat hij had geschilderd. In ‘True Copy’ duikt BERLIN in zijn intrigerende leven. 

hetpaleis - Wat is de Wat (theater, vanaf 14 jaar)
Ma 8 maart 2021 om 20 uur - € 8,50
 
Het onwaarschijnlijke verhaal van Valentino Achak Deng, een jonge Soedanees die van de ene op de andere dag zijn thuisland moet ontvluchten.


CABARET / MUZIEKTHEATER 

Bert Blommen en Ben Segers - De platenkast van Bert en Ben (Première) 
Do 1 oktober 2020 om 20 uur - € 12,50

‘De Platenkast van Bert en Ben’ is een show vol grappige verhalen, en met vooral heel veel geestige muziek. Bekende songs, minder bekende parels en ook enkele eigen nummers: als het maar grappig is!

Rudi Vranckx, Katarina Vermeulen, Wigbert, Charles Nagtzaam, Serge Feys - Vriend of vijand (i.s.m. 11.11.11. Heist en WIZ)
Do 8 oktober 2020 om 20 uur - € 10,50

Een beklijvende voorstelling met muziek van Bram Vermeulen gebracht door Katarina Vermeulen, Wigbert, Charles Nagtzaam en Serge Feys. Oorlogsverslaggever Rudi Vranckx verweeft zijn persoonlijke oorlogservaringen en unieke beelden tussen de songs door.

Senne Guns - Opus III 
Za 7 november 2020 om 20 uur (Parochiezaal Wiekevorst) - € 8

In zijn cabaretdebuut vertelt pianist en zanger Senne Guns kleine verhalen en filosofeert hij grote dromen. Volgens de jury van het Leids cabaretfestival heeft hij een briljante timing, minutieus geplaatste grappen en een aanstekelijke mimiek.

LAZARUS en Flat Earth Society - Orfeus 
Za 9 januari 2021 om 20 uur - € 12,50

Koen De Graeve (LAZARUS) en Peter Vermeersch (Flat Earth Society) verkennen de uitersten van de menselijke vindingrijkheid. Een meer dan twee uur durende hilarische wanhoopspoging. Die zal mislukken.

Grof Geschud - Lijmen 
Do 28 januari 2021 om 20.30 uur - € 8

Grof Geschud bevraagt het onvermogen om vast te houden en de angst om los te laten in tientallen personages die zich in een hoog tempo aandienen. Een ontroerende en hilarische zoektocht om die ander tot op het bot te doorgronden.

LOD Muziektheater & Josse De Pauw - A concert called landscape   
Vr 26 maart 2021 om 20.30 uur - € 10

Na het succes van ‘An old monk’ gaan Josse De Pauw en Kris Defoort Trio (Kris Defoort, Lander Gyselinck en Nicolas Thys) terug samen het podium op. 
Inleiding door Peter Anthonissen om 19.45 uur.


CIRCUS

Familiar Faces - Surface 
Ma 2 november 2020 om 19 uur - € 11

In ‘Surface’ gaat Familiar Faces op verkenning naar de grenzen van het onbedwingbare. Water sijpelt langzaam binnen, soms voorzichtig dan weer roekeloos springen ze om met deze bron. Al doende wordt op zoek gegaan naar een balans tussen controle en overgave.

There There Company - Carrying my father 
Za 20 februari 2021 om 20 uur - € 11

‘Carrying my father’ is een fysieke, acrobatische voorstelling over dragen en gedragen worden. Over vasthouden en loslaten. Over kracht en rivaliteit. Op scène staan vier circusartiesten met hun vader. Centraal staat het besef: zoals de vader de zoon droeg, zo zal de zoon ooit de vader dragen.  

Les Rois Vagabonds - Concerto pour deux clowns 
Do 18 maart 2021 om 20 uur - € 11

Laat je niet in het ootje nemen. Deze clowns met rode neus, schmink en extravagante kostuums zijn niet van gisteren. Het zijn top mimespelers, geniale komieken, hilarische acrobaten en virtuoze muzikanten. Op de tonen van Bach, Vivaldi en Strauss brengen ze je van het ene lachsalvo naar het andere.

Machine de Cirque - La Galerie 
Do 29 april 2021 om 20 uur - € 15,50 

Onder leiding van regisseur Olivier Lépine nemen zeven circusartiesten van wereldklasse en een multi-instrumentalist je mee naar de rafelranden van de kunst. Laat je meeslepen!


DANS

granvat - Come on Feet 
Do 22 oktober 2020 om 20 uur - € 13,50

O.l.v. choreograaf Bui Ngoc Quan zoeken vijf dansers en muzikanten Bert en Stijn Cools (granvat) op scène de ontmoeting op tussen de urban clubcultuur en moderne dans. Ze presenteren footwork als dansstijl met live uitgevoerde clubmuziek.  

Ultima Vez - Traces 
Do 12 november 2020 om 20 uur - € 15,50

Met ‘Traces’ volgt Wim Vandekeybus de sporen die hij heeft getrokken. Hij kijkt terug naar de intuïties van waaruit zijn zoektocht begon. Naar het drama van driften en instincten. Naar het spel van energieën en intensiteiten.
Inleiding door Katie Verstockt om 19.15 uur.


HUMOR

Jan Jaap Van der Wal - III-ième
Zo 6 en ma 7 september 2020 om 20 uur - € 16

Na 2 seizoenen de gebeurtenissen in Vlaanderen te hebben gefileerd in De Ideale Wereld trakteert Jan Jaap Van der Wal ons op zijn visie en zijn bedenkingen. Na ‘De Nieuwe Belg’ en ‘Schoon’ is het tijd voor zijn derde: ‘III-ième’.

Begijn Le Bleu - Toch bedankt
Do 10 september 2020 om 20 uur - € 10,50

Begijn werd bekend door het televisieprogramma ‘Foute Vrienden’, maar bovenal doet hij al jaren wat hem nauw aan het hart ligt: spelen. Hij brengt herkenbare huis-, tuin- en keukenverhalen met een scherp randje. Verhaaltjes over vallen, opstaan en toch dankbaar zijn: grappig en relativerend.

Bart Cannaerts - We moeten nog eens afspreken 
Za 10 oktober 2020 om 20 uur - € 16

Na een break van vijf jaar is Bart Cannaerts eindelijk terug waar hij het liefste is: op een podium. En daar gaat hij doen wat hij het beste kan: verhalen vertellen over alles en liedjes zingen over niks. Geloof ons: daar wil je bij zijn.

Kamagurka en Herr Seele - The return of the comeback
Di 17 november om 20 uur - € 12,50

Al veertig jaar zijn Kamagurka en Herr Seele vrienden. Ze staken samen iconische tv-programma’s in elkaar, creëerden samen kunst en tot op vandaag maken ze samen de strips van Cowboy Henk. Na 16 jaar staan ze opnieuw samen op de planken met ‘The return of the comeback’.

Steven Goegebeur - Mankracht (Première) 
Do 3 en vr 4 december 2020 om 20 uur - € 12,50

Het leven heeft Steven niet gespaard. Hij incasseerde slag na slag. En net niet uitgeteld gebeurde het wonder; ergens vond hij de kracht om weer recht te krabbelen. Steven vertelt je in zijn vierde show zijn verhaal van struikelen, vallen en weer opstaan.

William Boeva - B30VA 
Vr 18 december 2020 om 20 uur - € 12,50

William Boeva is dertig geworden. Dertig. Is zijn leven nu voorbij? Of stelt hij zich aan en moet alles nog beginnen? William voelt aan alles dat hij nu zijn leven echt in handen moet nemen, want het is nog niet te laat! Denkt hij. Het is tijd om afscheid te nemen van de oude Boeva …

Bert Gabriëls - Eindejaarsconference 2020 
Do 7 januari 2021 om 20 uur - € 10,50

Na het succes van de ‘Eindejaars 2019’ gaat Bert Gabriëls verder op het elan met een nieuwe eindejaarsconference, nog slimmer, grappiger en scherper dan de vorige. Eén ding staat vast, je krijgt een volledig jaaroverzicht samengebald in een avondvullende lachsessie.

Michael Van Peel - Welcome to the Rebellion 
Do 11 februari 2021 om 20 uur - € 12,50
  
Na tien eindejaarsconferences, bejubeld in de zalen en verguisd in de achterkamers, graaft Van Peel voorbij het dagdagelijkse nieuws. Op zoek naar de ware Dark Force.

Lieven Scheire - Artificiële intelligentie 
Vr 5 maart 2021 om 20 uur (Theatershow) - € 16

In deze theatershow laat Lieven Scheire je op een entertainende en luchtige manier kennis maken met je nieuwe vriend, butler, adviseur, psycholoog, personal trainer en beschermengel: Artificiële Intelligentie.

Adriaan Van den Hoof - ’t Zal schoon zijn als het af is 
Vr 12 en za 13 maart 2021 om 20 uur - € 16

In ‘’t Zal schoon zijn als het af is’ grasduint Adriaan door zijn verzameld werk, op zoek naar nieuwe betekenis en heldere inzichten - én die aanstekelijke lachkrampen die we na al die jaren van hem gewend zijn.

Jens Dendoncker - Voor Dendoncker thuis 
Vr 2 april 2021 om 20 uur - € 12,50

Jens Dendoncker heeft de laatste jaren niet stil gezeten. Na het winnen van Humo’s Comedy Cup trok hij de theaters in met zijn stand-up debuut ‘Bang van Dendoncker’. Nu staat hij terug op de planken met zijn nieuwe show, ‘Voor Dendoncker Thuis’.

Steven Mahieu - Full Contact Tour 
Do 27 mei 2021 om 20 uur - € 10,50

Op dertien jaar tijd is Steven Mahieu uitgegroeid tot een vaste waarde: volle zalen, lovende recensies en een steeds maar groeiend publiek. De ‘Full Contact Tour’, zijn vierde zaalshow toont de comedian op zijn best: heftig!

Xander De Rycke - Bekend & Bescheiden 
Vr 11 juni 2021 om 20 uur - € 18,50 
                        
Het is bijna drie jaar geleden dat Xander De Rycke langs kwam: tijd om nog eens af te spreken en bij te praten. Natuurlijk mag je je vrienden uitnodigen! Hij heeft alvast een leuk zaaltje gereserveerd. Iets intiem en bescheiden. Je kent hem.


JAZZ

Brussels Jazz Orchestra - Parker 100 (Remembering Juul) 
Zo 31 oktober 2020 om 20 uur - € 15

Brussels Jazz Orchestra en solisten Jo Hermans (trompet) en Ben Sluijs (saxofoon) brengen tijdens dit herdenkingsconcert voor Juul Anthonissen de geest van Charlie Parker terug tot leven.
Inleiding door Joris Preckler om 19.15 uur.

LAZARUS en Flat Earth Society - Orfeus 
Za 9 januari 2021 om 20 uur - € 12,50

Koen De Graeve (LAZARUS) en Peter Vermeersch (Flat Earth Society) verkennen de uitersten van de menselijke vindingrijkheid. Een meer dan twee uur durende hilarische wanhoopspoging. Die zal mislukken.

Yazz Ahmed 
Do 14 januari 2021 om 20 uur - € 15

Samen met muzikanten Kamasi Washington, Yussef Kamaal en Christian Scott staat de Brits-Bahreinse Yazz Ahmed in de voorlinie van de hedendaagse jazz. Haar muziek wordt omschreven als “bedwelmende en psychedelische Arabische jazz”, met mysterieuze melodieën.

The Great Belgian Songbook 
Do 25 februari 2021 om 20 uur  - € 12,50

‘The Great Belgian Songbook’ is een begeesterende trip door de nationale muziekgeschiedenis. Met de swing van jazz en met de herkenbaarheid van pop. Gebracht met schwung, lef, enthousiasme en humor.

LOD Muziektheater & Josse De Pauw - A concert called landscape   
Vrij 26 maart 2021 om 20.30 uur - € 10

Na het succes van ‘An old monk’ gaan Josse De Pauw en Kris Defoort Trio (Kris Defoort, Lander Gyselinck en Nicolas Thys) terug samen het podium op. 
Inleiding door Peter Anthonissen om 19.45 uur.


KLASSIEKE MUZIEK

DESCHONECOMPANIE / Muziektheater Transparant - Così
Wo 23 september 2020 om 20.30 uur - € 9

Men gaat aan de slag met de opera ‘Così fan tutte’ van Wolfgang Amadeus Mozart en Lorenzo Da Ponte. Clara Cleymans schittert in één van de hoofdrollen in dit hedendaagse muziektheater!

Festival van Vlaanderen: Musica Divina - Raquel Andueza en La Galanía - Het zachte gefluister 
Vr 2 oktober 2020 om 20 uur (Kerk Heist-Station) - € 10

Samen met haar ensemble La Galanía brengt de Spaanse stersopraan Raquel Andueza een meer dan teder concert omtrent de puurste ziel van allemaal, die van baby Jezus. Op het programma staan zowel Spaanse tonadas als bedwelmende Italiaanse slaapliedjes.

Jan Decleir, Peter van den Begin, Het Banket, I SOLISTI & Vlaams Radiokoor - Egmont
Za 3 oktober 2020 om 20 uur - € 10

Met felle spots op de geschiedenis werpt ‘Egmont’ een kritisch licht op onze eigen tijd. Jan Decleir en Peter Van den Begin vertolken Graaf Egmont, Margaretha van Parma, Willem van Oranje en de Hertog van Alva.

Symfonieorkest Vlaanderen o.l.v. Kristiina Poska - Beethoven 7   
Za 17 oktober 2020 om 20 uur - € 15

Dansende levenslust en ritmische bravoure – dat is de ‘Zevende Symfonie’ van Beethoven. De strijkstok van rijzende ster Emmanuel Tjeknavorian toont de halsbrekende virtuositeit van het sprankelde ‘Vioolconcerto’ van Brahms.

Wim Mertens Trio - 40 jaar Wim Mertens
Za 12 december 2020 om 20 uur - € 15

In 2020 is het exact veertig jaar geleden zijn dat Wim Mertens zijn eerste album ‘For Amusement Only’ uitbracht. Veertig jaar Wim Mertens, dat wil hij ook in Zwaneberg vieren!

Symfonieorkest Vlaanderen o.l.v. Kristiina Poska - Mozart in Praag
Vr 8 januari 2021 om 20 uur - € 15

Mozart was verzot op Praag en Praag op Mozart. Voor zijn ‘Symfonie nr. 38’, de ‘Praagse’, kroop hij dieper in zijn pen dan ooit. Ook in zijn ‘Vijfde Vioolconcerto’ weerklinkt zijn onbeschroomde talent dankzij solist Josef Špaček.

Stijn Kolacny - Klassiek revisited
Do 4 februari 2021 om 20 uur - € 9

Stijn Kolacny is de dirigent van het meisjeskoor Scala, maar ook pianist. Bij dit concert gaat hij op zoek naar de relevantie van klassieke muziek anno 2021, met herinterpretaties van bekende stukken, zoals ‘De vier jaargetijden’ van Vivaldi door Max Richter. 

BL!NDMAN [sax] - WATER & FIRE / Handel revisited 
Za 27 februari 2021 om 20 uur (Kerk Heist-Goor) - € 9

BL!NDMAN [sax] brengt twee iconische werken van Händel: de ‘Water Music suite’ en ‘Music for the Royal Fireworks’, voor saxofoonkwintet en groot orgel.

DESCHONECOMPANIE/Muziektheater Transparant - Le nozze
Za 20 maart 2021 om 20 uur - € 9

Na ‘Don Juan’ en ‘Così’ brengt DESCHONECOMPANIE met ‘Le Nozze’ het derde deel van hun versie van de bekende trilogie van Da Ponte en Mozart. Drie muzikanten en drie acteurs spelen alle elf personages uit de ‘Bruiloft van Figaro’.


LEZING

Joris Preckler - Now’s the Time: Charlie Parker 100th Birthday Celebration!
Wo 14 oktober 2020 om 19.30 uur - € 5

Charlie Parker was een van de grondleggers van de bebop. Tot vandaag zindert en klinkt zijn muzikale geestdrift door. In de lezing is er ook aandacht voor de sociaal-politieke context van het naoorlogse Amerika en wandelen we muzikaal door het New York van de jaren vijftig en zestig.

Piet De Pessemier - Neil Young 75   
Di 10 november 2020 om 20 uur - € 5
 
! Combiticket met concert LeNoise op do 12 november 2020 - € 12 
Piet De Pessemier is een grote Neil Young-liefhebber. Hij reist doorheen Neil Youngs leven met anekdotes die Neil Young zo specifiek maken als mens en muzikant.


POP / ROCK

35 Jaar Funeral Dress - The Kids, Belgian Associality en afterparty met dj Dirk P.Unk 
Vr 23 oktober 2020 om 19.30 uur - € 12

De ‘Hestse’ punktrots Funeral Dress bestaat 35 jaar en dat vieren ze! Samen met The Kids en Belgian Associality feesten ze de pannen van de Blauwe zaal. DJ Dirk P.Unk zorgt voor een fijne afterparty. 

De Mens Late Night
Za 24 oktober 2020 om 20 uur - € 12

De Mens zakt graag af naar de theaters in ons land. In 2020 doen ze dat in het decor van een late night-talkshow. Met een comfortabele zetel en sterke verhalen rond de soms intiem, dan weer swingend gebrachte songs uit hun rijke repertoire.

LeNoise - Neil Young 75
Do 12 november 2020 om 20.30 uur - € 10 

! Combiticket met lezing Piet De Pessemier op di 10 november 2020 - € 12
LeNoise brengt het beste van Neil Young & Crazy Horse. Op 12 november 2020 – exact op de 75ste verjaardag van Neil Young – komt dit Hasseltse viertal samen met enkele muzikale vrienden feestvieren in Cultuurcentrum Zwaneberg.

Nirvana MTV Unplugged
Vr 5 februari om 20.30 uur - € 10

De iconische akoestische ‘MTV Unplugged’ sessie van Nirvana in ’93. 27 jaar na de release vatten enkele muzikanten het idee op om deze plaat integraal te brengen. Ze brengen het album puur en ontwapenend.

Bart Peeters & De Ideale Mannen 
Wo 24, vr 26 en za 27 maart om 20 uur - € 20

U kan zich zoals steeds verwachten aan een mix van folk, wereldmuziek, een beetje hip-hop en een vleugje jazz. Het repertoire wordt gekozen uit de laatste plaat, maar ook bekende oudere nummers komen aan bod.

Herman Van Veen - 75
Za 3 april 2021 om 20 uur - € 20

In het voorjaar van 2021 gaat Herman Van Veen weer op pad in Vlaanderen. Hij viert er samen met zijn gezelschap de jaren met een feestelijke concerttournee.

Scala - 25
Do 8 en vr 9 april 2021 om 20 uur - € 24

Scala bestaat 25 jaar! Het begon in 1996 met een voorzichtige, eerste repetitie in Aarschot. Een kwarteeuw later is Scala uitgegroeid tot een vaste waarde op internationale podia, wereldwijd bekend omwille van haar eigenzinnige muziek en bijzondere liveshows.

Milow - Unplugged Tour 2021
Za 22 mei 2021 om 20 uur - € 20

In 2021 keert Milow, vijftien jaar na de release van zijn debuutalbum ‘The Bigger Picture’, terug naar zijn muzikale roots met een intieme akoestische tour.


SPORT

Ruben Van Gucht - Sportman II 
Di 22 september om 20.30 uur - € 8,50

In ‘Sportman II’ gaat Ruben Van Gucht geflankeerd door troubabroers Mathieu & Guillaume op jacht naar legendarische uitspraken in de sportgeschiedenis.


THEATER

Jan Decleir, Peter van den Begin, Het Banket, I SOLISTI & Vlaams Radiokoor - Egmont
Za 3 oktober 2020 om 20 uur - € 10

Met felle spots op de geschiedenis werpt ‘Egmont’ een kritisch licht op onze eigen tijd. Jan Decleir en Peter Van den Begin vertolken Graaf Egmont, Margaretha van Parma, Willem van Oranje en de Hertog van Alva.

Rashif El Kaoui, Amara Reta en Hans Van Cauwenberghe/Rataplan - Een Jihad van Liefde
Di 6 oktober 2020 om 20.30 uur - € 8,50

De getuigenis van Mohamed El Bachiri raakte heel veel mensen in ‘De Afspraak’ en ‘De Wereld Draait Door’. De lezers van ‘Een Jihad van Liefde’, opgetekend door David Van Reybrouck en ondertussen uitgegeven in het Duits, Engels en Frans, raakten nog meer ontroerd. De theaterbewerking zal dat niet minder doen. 
Inleiding door Peter Anthonissen om 19.45 uur.

Toneelhuis/Olympique Dramatique - Wachten op Godot
Do 5 november 2020 om 20 uur - € 10

Olympique Dramatique buigt zich over dit stuk dat tegelijk klucht, vaudeville, tragedie en pure slapstick is. Met Koen De Sutter, Tom Dewispelaere, Nico Sturm en Tom Van Dyck. 
Inleiding door Peter Anthonissen om 19.15 uur.

Peter De Graef - Henry
Wo 18 november 2020 om 20.30 uur - € 8,50

Peter De Graef herneemt zijn succesvolle monoloog ‘Henry’ uit 1997. Onnavolgbaar verweeft hij de meest onwaarschijnlijke toevalligheden met alledaagse handelingen, maar op onverwachte momenten schuift alles perfect in elkaar.
Inleiding door Peter Anthonissen om 19.45 uur.

Theater FroeFroe - Odyssee ((figuren)theater, vanaf 12 jaar)
Ma 23 november 2020 om 20 uur - € 8,50

Het verhaal van Odysseus, verteld vanuit het standpunt van een zoon en een moeder, die te lang wachten op zijn thuiskomst na de oorlog in Troje. Een theatertekst van Michael De Cock, gebracht door poppenspelers, dansers en een muzikante.

BRONKS - Geef mijn hand terug (theater, vanaf 12 jaar)
Za 2 januari 2021 om 19.30 uur - € 8,50

‘Geef mijn hand terug’ is een gesprek tussen twee vrienden over een ongeneeslijke ziekte, de kwetsbaarheid van de dingen, de reacties van onhandige omstaanders en alle tragische en komische situaties die daaruit voortvloeien.
Zonder taboes en vol humor. 

Thomas Janssens/Geert Van Rampelberg - De reuzendoder van Ernest Hemingway 
Za 23 januari 2021 om 20 uur - € 10

Thomas Janssens schrijft een nieuwe tekst voor vijf topacteurs, zoals Clara Cleymans en Geert Van Rampelberg. Samen brengen ze de kroniek van de morbide alcoholverslaving van Hemingway, verteld door de belangrijkste getuigen: Hemingway’s vrouwen.

Toneelgroep Maastricht - Macbeth
Di 23 februari 2021 om 20 uur - € 10

Na eerdere bewerkingen van Shakespeares ‘Othello’ en ‘King Lear’, en na het succesvolle ‘La Superba’ (Leonard Ilja Pfeiffer) maakt Toneelgroep Maastricht opnieuw een Shakespeare met een straffe cast van o.a. Dirk Roofthooft en Angela Schijf.
Inleiding door Peter Anthonissen om 19.15 uur. 

BERLIN - True Copy
Ma 8 februari 2021 om 20 uur - € 8,50

Meer dan twintig jaar lichtte meestervervalser Geert Jan Jansen de kunstwereld op. Picasso en Appel schreven nietsvermoedend echtheidscertificaten bij werk dat hij had geschilderd. In ‘True Copy’ duikt BERLIN in zijn intrigerende leven. 

Toneelhuis / Timeau De Keyser & Tibaldus - Gekken en Specialisten (Madmen and Specialists)
Za 13 februari 2021 om 20.30 uur - € 8,50

Madmen and Specialists is geschreven door de Nigeriaanse Nobelprijswinnaar Wole Soyinka en speelt zich af in het huis van Bero, een chirurg die terugkomt uit oorlogsgebied. In de kelder houdt hij zijn vader gevangen. Een confrontatie tussen vader en zoon met dodelijke afloop!
 
hetpaleis - Wat is de Wat (theater, vanaf 14 jaar)
Ma 8 maart 2021 om 20 uur - € 8,50 

Het onwaarschijnlijke verhaal van Valentino Achak Deng, een jonge Soedanees die van de ene op de andere dag zijn thuisland moet ontvluchten.

SKaGeN - Het Gezin Van Paemel
Vr 19 maart 2021 om 20 uur - € 10

SKaGeN vertaalt deze parel uit de Vlaamse literatuur naar het Vlaanderen van vandaag. Voor dit epische ensemblestuk staat het collectief SKaGeN voltallig op de scène en breidt zelfs uit met een jonge en gemengde cast van dertien acteurs.

LOD Muziektheater & Josse De Pauw - A concert called landscape   
Vr 26 maart 2021 om 20.30 uur - € 10

Na het succes van ‘An old monk’ gaan Josse De Pauw en Kris Defoort Trio (Kris Defoort, Lander Gyselinck en Nicolas Thys) terug samen het podium op. 
Inleiding door Peter Anthonissen om 19.45 uur.

Johan Heldenberg - MARX
Za 10 april om 20 uur - € 8,50

“Filosofen hebben de wereld slechts verschillend geïnterpreteerd; het komt er nu op aan haar ook te veranderen!” In ‘MARX’ kijkt één van de invloedrijkste denkers uit de geschiedenis terug op zijn bewogen leven en denken. Waarin heeft Marx zich vergist? Waarin heeft hij gelijk gekregen? 
Inleiding door Peter Anthonissen om 19.15 uur.

Muziektheater De Kolonie - In topform!
Vr 16 april 2021 om 20 uur - € 10

Geniet van drie casanova’s die je confronteren met hun blote ziel, naakte innerlijk en lillend bloedend vlees: potsenmaker Warre Borgmans en klanktovenaars Bo Spaenc en Gwen Cresens.
Inleiding door Peter Anthonissen om 19.15 uur.

Martha!tentatief - De Meisje
Do 29 april 2021 om 20.30 uur - € 8,50

In deze intense en aangrijpende voorstelling vertelt Jaouad Alloul hoe hij zich verscheurd voelde als jonge moslim. Als kind wilde hij het liefst van al een meisje zijn en werd hij verliefd op jongens.


WERELDMUZIEK

I Muvrini - Portu in Core
Do 24 september om 20 uur - € 16

I Muvrini heeft een typische stijl die traditionele muziek combineert met tal van wereldse invloeden, echter zonder hun Corsicaanse identiteit te verloochenen. Hun muziek is een bijzondere mix van levenslust, strijdbaarheid, sociale bewogenheid, idealisme en diepgewortelde melancholie.

Huun Huur Tu 
Ma 19 oktober om 20 uur - € 10

Huun Huur Tu uit de Russische republiek Tuva geniet een wereldwijde reputatie voor hun opmerkelijke keelzang of boventoonzang. Ze treden op in concertzalen over heel de wereld en maakten opnames met Frank Zappa, The Chieftains en Johnny Guitar Watson.

Bombino - Acoustic Desert Night 
Zo 8 november om 20 uur - € 10

Bombino combineert op magistrale wijze westerse blues- en rockmuziek met authentieke Afrikaanse en Arabische ritmes en Caribische klanken als reggae. Het resultaat is een combi van rauwe woestijnblues en virtuoos gitaarwerk.

Troissoeur - Trah Njim 2020 
Vr 27 november om 20 uur - € 9

Troissoeur stond bekend als een eigenzinnige, expressieve, anarchistische en theatrale elektro- akoestische band met een ijzersterke live reputatie. Na dertien jaar hebben ze terug zin om samen op het podium te staan.

April Verch Band - Toernee Mondial on Stage 2021
Vr 12 februari om 20.30 uur - € 9

April Verch toert over de hele wereld om haar twaalfde album ‘Once A Day’ te promoten. Gebruik makend van haar delicate stem, haar energiek voetenwerk en verbluffend vioolspel brengt ze samen met haar band een frisse en pittige benadering van diepe Noord-Amerikaanse tradities.

L’Alba - À principiu 
Zo  21 maart om 20 uur (Kerk Zonderschot) - € 9

Zes zangers/muzikanten die het authentieke Corsica alle eer aandoen: dat is de toverformule van L’Alba. Met respect voor hun muzikale tradities, verbluffen ze met eigen hedendaagse composities. Van bij de eerste noten vinden hun betoverende stemmen en eclectische instrumenten de weg naar je hart.

Broes en Snaarmaarwaar - Flemish Folk Caravan 
Do 22 april om 20 uur - € 9

In de Flemish Folk Caravan laten Broes en Snaarmaarwaar, twee aanstormende groepen, hun kijk op traditionele muziek van bij ons op je los. Ze hebben een verschillend repertoire maar eenzelfde drijfveer: Vlaamse folk op de wereldkaart zetten met hun eigen sound.

Canzoniere Grecanico Salentino - Meridiana 
Do 13 mei om 20 uur - € 10

Canzoniere Grecanico Salentino brengt op z’n nieuwe cd ‘Canzoniere’ een nieuwe boeiende songbook met liederen over de belangrijkste momenten uit het leven van de mens; geboorte, leven, dood, liefde. Pizzica ontmoet de wereld met kracht en volwassenheid.

Ladysmith Black Mambazo
Za 12 juni om 20 uur - € 12

Ladysmith Black Mambazo kreeg eind jaren 80 wereldwijd erkenning toen Paul Simon enkele nummers met hen opnam voor het wereldberoemde album ‘Graceland’. Waar het mannenkoor ook komt, hun vrolijke vocale harmonieën en herkenbare danspasjes verspreiden liefde, vrede en harmonie