expo EXPO

Brokkeljon

teer gehecht

Laten we samen een tentoonstelling maken

Cultuurcentrum Zwaneberg selecteerde in september 2022 acht mensen om samen een tentoonstelling te maken. Bij de eerste kennismaking bleek al snel dat de groep heterogeen was samengesteld, niet in het minst qua (fotografisch) werk. Vijf maanden en evenveel sessies later zijn de ‘brokkels’ te(d)er gehecht.

Minstens even belangrijk als het resultaat was het proces. Fotograaf Glenn Huyben en kunstenares Milou Abel namen de groep op sleeptouw en creëerden zelf ook werk, een absolute meerwaarde.

De deelnemers maakten kennis met elkaar, luisterden naar ieders inspiratie, leerden elkaars werk waarderen, overlegden uiteindelijk over de manier waarop ze hun werk zouden presenteren. De manier waarop deze expo tot stand kwam getuigt op zich al van een eenheid. Hopelijk is die ook terug te vinden in het resultaat.

Laat de beelden op je afkomen.
Misschien raak je erdoor vertederd of teer gehecht.
Misschien voel je jezelf een deel van het geheel.

Met: Christoffer Allegrezza, Eddie Verhulsel, Glenn Huyben, Helena Genard, Lies Jacobs, Milou Abel, Peter Van Bree, Rita Verduyckt, Rudi Vandessel, Ted Oonk.

 

 • ZA 06/05/2023 tot ZO 04/06/2023
 • Za 6 mei t.e.m. zo 4 jun 2023
  Vernissage vr 5 mei 20.30 uur

  De expo is geopend op maandag en vrijdag van 9 tot 17 uur, woensdag van 9 tot 20 uur, donderdag van 13 tot 17 uur, zaterdag van 10 tot 17 uur en zondag van 14 tot 17 uur. Dinsdag gesloten.

  Op zondag tussen 14 en 17 uur is er altijd iemand van de kunstenaars aanwezig.

  De Brokkeljonners organiseren een finissage zondag 4 juni tussen 14 uur en 17 uur.
  Om 15 uur geeft Glenn Huyben een rondleiding door de expo.
 • Toegang gratis
 • Exporuimte
  Cultuurcentrum Zwaneberg
  Cultuurplein 1
  2220 Heist-op-den-Berg
 • Ontdek het werk van Glenn Huyben en Milou Abel op www.instagram.com/glennhuyben_/ & www.milou-abel.com.

 •