MRT 2019

ma di wo do vr za zo
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Avondvoorstellingen voor scholen

Hieronder vindt u vanaf 15 mei 2018 een overzicht van de avondvoorstellingen die toegankelijk zijn voor scholen.

De leerlingen van het secundair onderwijs kunnen deze, door ons geselecteerde, voorstellingen bijwonen aan een extra voordelig leerlingentarief. Voorwaarden zijn dat de school deze voorstellingen actief promoot bij hun leerlingen, voor hen reserveert en dat de avond zelf er begeleiding door leerkrachten wordt voorzien.

Praktische info om te reserveren vind je hier.


JONGERENVOORSTELLINGEN

Ahil Ratnamohan & Star Boy Collective - Michael Essien I want to play as you (expo, film & dans vanaf 15 jaar)
Di 2 oktober 2018 om 19.30 uur (docu) en om 20.30 uur (voorstelling) - €
9,50

Voor één prijs bieden wij je een foto-expo, een documentaire en een voetbal-danstheatervoorstelling aan. Jaarlijks komen 15.000 Afrikaanse voetballers naar Europa om hun voetbaldroom waar te maken. Het merendeel zal zijn voetbalcarrière nooit kunnen realiseren en toch in Europa blijven …

hetpaleis & De Nwe Tijd/ Freek Vielen - Niets (theater vanaf 14 jaar)
Ma 22 oktober 2018 om 20 uur - € 8,50

‘Niets’ vertelt het verhaal van Pierre Anthon die niets doet omdat het toch geen zin heeft. Zijn klasgenoten besluiten om hem te laten zien dat hij het fout heeft en bouwen een Berg van Betekenis. Wat onschuldig begint, krijgt algauw een dramatische wending ...

Laika & Theater FroeFroe - De Meester en Margarita ((figuren)theater & muziek vanaf 14 jaar)
Ma 12 november 2018 om 20 uur - € 8,50

Laika en Theater FroeFroe maken, na het succesvolle ‘Pentamerone’, opnieuw een sprookje over de liefde, over de moed om lief te hebben in een wereld beheerst door laf opportunisme. Een uitstekende spelerscast en de magie van het figurentheater maken deze gelijknamige klassieker brandend actueel.

fABULEUS- & GRIP-productie van Jan Martens - Passing The Bechdel Test (theater & beweging vanaf 14 jaar)
Ma 11 maart 2019 om 20 uur - € 8,50

"In ‘Passing The Bechdel Test’ maakt Jan Martens en 13 jongeren v/x een stand van zaken op met betrekking tot genderdiversiteit en gendergelijkheid in de wereld vandaag. Met tekst en vanuit zijn choreografische blik ontwerpen ze samen dit manifest voor de toekomst.

Het nieuwstedelijk - First Contact (muziektheater & strip)
Do 21 maart om 20 uur + Inleiding door Adriaan Van Aken om 19.15 uur - € 9 

First Contact is de nieuwe stripvoorstelling van Adriaan Van Aken en de opvolger van Dansen Drinken Betalen. Met veel muziek en Stijn Meuris in de rol van een vader van ergens in de veertig, die beseft dat hij zijn dochter van zestien niet echt kent.

VOORSTELLINGEN PER GENRE

CIRCUS

Gravity & Other Myths - Backbone
Do 4 oktober 2018 om 20 uur - € 16

Na ‘A Simple Space’ gaat Gravity & Other Myths uit Australië verder met het veroveren van de wereld met een eigenwijze vorm van vernieuwend circustheater. In ‘Backbone’ testen ze elkaars kracht en uithoudingsvermogen in scènes die afwisselend poëtisch, spectaculair of grappig zijn.

Rode Boom - Cerebro
Do 10 januari 2019 om 20 uur - € 10,50

In deze voorstelling zijn het de toeschouwers zelf zijn die met mentalisme gaan experimenteren. Rode Boom neemt je mee in een hart van een wervelwind vol met verrassende ervaringen die je nieuwe lichamelijke en geestelijke capaciteiten zal laten ontdekken. 

Le Groupe Acrobatique de Tanger - Halka
Wo 30 januari 2019 om 20 uur - € 16

Op het strand van Tanger komen acrobaten trainen: een unieke traditie in Marokko met een eigen geschiedenis. Acrobatie wordt er op een zeer hoog niveau beoefend door de vele ‘troupes’. Sanae El Kamouni bracht de acrobaten in contact met Europese theatermakers en richtte zo Groupe Acrobatique de Tanger op.

In ‘Halka’, waarvoor ze samen werkten met Abdeliazide Senhadji, dé godfather van acrobatiek en bezieler van het befaamde circuscollectief Cie XY, keert het gezelschap terug naar het strand, een plaats waar lichamen worden verborgen of blootgesteld. Waar mensen komen om te spelen, flirten en ontspannen. Het strand als eeuwige lege pagina waar voetafdrukken gewist worden door de wind.

Collectif Malunés - Forever, happily …
Do 9, vr 10 & za 11 mei 2019 om 20.15 uur - € 12

Collectif Malunés staat voor jong, pretentieloos en energiek circus. Het gezelschap duikt in een sprookjeswereld en creëert een eigen universum vol absurde en humoristische taferelen. Ze waren eerder te gast in CC Zwaneberg met ‘Sens Dessus Dessous’.

DANS

Ahil Ratnamohan & Star Boy Collective - Michael Essien I want to play as you
Di 2 oktober 2018 om 19.30 uur (docu) en om 20.30 uur (voorstelling) - €
9,50

Voor één prijs bieden wij je een foto-expo, een documentaire en een voetbal-danstheatervoorstelling aan. Jaarlijks komen 15.000 Afrikaanse voetballers naar Europa om hun voetbaldroom waar te maken. Het merendeel zal zijn voetbalcarrière nooit kunnen realiseren en toch in Europa blijven …

Ultima Vez - TrapTown
Vr 21 december 2018 om 20 uur + Inleiding Katarina Verstockt om 19.15 uur - € 16

Vandekeybus neemt je op de tonen van een soundtrack van Trixie Whitley en Phoenician Drive mee naar een parallel universum, ontdaan van gedefinieerde tijd en ruimte. Oerconflicten domineren, de noodzaak en (on)mogelijkheid van emancipatie spelen op.                  

Eastman - Nomad
Do 28 februari 2019 om 20 uur + Inleiding door Katie Verstockt om 19.15 uur - € 16

‘Nomad’ is een avondvullende voorstelling gebaseerd op de levende en levenloze elementen uit de woestijn. Het stuk bouwt verder op enkele vroegere artistieke samenwerkingen, en dialogeert zoals altijd met Cherkaoui’s eerdere werken.

fABULEUS- & GRIP-productie van Jan Martens - Passing The Bechdel Test
Ma 11 maart 2019 om 20 uur - € 8,50

"In ‘Passing The Bechdel Test’ maakt Jan Martens en 13 jongeren v/x een stand van zaken op met betrekking tot genderdiversiteit en gendergelijkheid in de wereld vandaag. Met tekst en vanuit zijn choreografische blik ontwerpen ze samen dit manifest voor de toekomst.

HUMOR

Kamal Kharmach - De schaamte voorbij
Vr 26 oktober 2018 om 20 uur - € 10,50

Sinds Humo’s Comedy Cup 2014 gaat het snel voor Kamal. Sinds kort presenteert hij op één ‘Het collectief geheugen’. In zijn eerste show vormt zijn onzekerheid en perfectionisme de voedingsbodem voor een voorstelling van de bovenste plank!

Thomas Smith - De jaren van verstand
Do 17 januari 2019 om 20 uur - € 10,50

Thomas Smith vraagt zich af hoe je ‘De jaren van verstand’ bereikt. Wie hem al kent mag een nog vrijere, rijpere, eerlijkere en vooral grappigere Thomas verwachten. Wie hem niet kent, kan alleen maar die schade inhalen door nu wél te komen kijken. 

Eva Crutzen - Opslaan Als
Vr 15 maart 2019 om 20.30 uur - € 10,50

In ‘Opslaan Als’ laat Eva Crutzen de gekte toe. Ze speelt uiteenlopende personages en gaat muzikaal los. Ze biedt oplossingen waar je de rest van je leven op kunt bouwen. Of laat je in verwarring achter. Het hangt er maar vanaf hoe je het opslaat.

Tomáš Kubínek - Certified Lunatic and Master of the Impossible
Do 28 maart 2019 om 20 uur - € 10,50

Tomáš Kubínek is een komisch genie, virtuoos performer en allround charmeur. Met zijn genre overschrijdende voorstelling laat hij het publiek ademloos, waanzinnig verliefd en schuddebuikend van het lachen achter.

Bas Birker - Je Moeder
Za 13 april 2019 om 20 uur - € 10,50

Bas Birker doet alles om in te burgeren. Desondanks blijft hij een buitenstaander die ons, gekke Vlamingen, observeert. Waar wij de confrontaties uit de weg gaan, blinkt hij net uit in gewoon zijn gedacht zeggen.

Wëreldbänd - Släpstick
Do 25 april 2019 om 20 uur - € 12,50 

In ‘Släpstick’ brengt de Wëreldbänd een show waarin je meegenomen wordt naar de tijd van de jaren 20-30 met muzikale virtuositeit, stomme film, ontroering en humor, het grootste en het allerkleinste, kleur en zwart-wit, en bovenal ‘Släpstick’!

JAZZ

Mike Stern Band feat. Darryl Jones, Keith Carlock en Bob Malach - Remembering Juul
Za 3 november 2018 om 20 uur + Inleiding door Joris Preckler om 19.15 uur - € 16

Concert van de meermaals voor een Grammy genomineerde Mike Stern (gitarist bij o.a. Miles Davis), met verder Darryl Jones (bassist van The Rolling Stones), Keith Carlock (drummer bij o.a. Sting, Toto) en Bob Malach (saxofonist bij o.a. Stevie Wonder)

Jef Neve - Spirit Control
Za 15 december 2018 om 20 uur - € 12,50

Op ‘Spirit Control’ ligt het tempo hoog, de piano duwt de stroom voorwaarts, drums en elektronica doen het rommelen in de onderbuik, terwijl de strijkers voor het drama zorgen. De meeslepende songs zuigen je mee in het ritme van deze tijd.

Tcha Limberger Trio & Sébastien Giniaux - Kings of Gypsy Jazz i.h.k.v. Djangofolllies
Do 24 januari 2019 om 20.30 uur - € 9

Het Tcha Limberger Trio brengt samen met gitaartovenaar Sébastien Giniaux Django Reinhardt klassiekers gemixt met traditioneel Europees gipsy repertoire.

KLASSIEKE MUZIEK  

Festival van Vlaanderen - Musica Divina - Tidekverv
Zo 30 september 2018 om 20 uur - € 10

Met een mix van barok, folk en improvisatie maakt het Noorse Tidekverv iets nieuws vanuit oeroude rituelen. Tijdens Musica Divina wordt de herfstequinox gevierd. Mis dit ritueel voor de 21ste eeuw dus zeker niet!

Kamerfilharmonie Vlaanderen o.l.v. Herman Engels - Einde WO I: Europa herboren
Za 10 november 2018 om 20 uur - € 15

Een herboren Europa kondigde zich meteen aan na de wrede WO I. Dit programma vertegenwoordigt deze nieuwe landen met luchtige en vrolijke muziek van wereldberoemde componisten, naast aangename en toegankelijke stukken van minder bekende toondichters!

Symfonieorkest Vlaanderen o.l.v. Kristiina Poska - Tripel Beethoven
Vr 30 november 2018 om 20 uur + Inleiding om 19.15 uur door Sander De Keere - € 15


Pianist Julien Libeer, violist Lorenzo Gatto én celliste Camille Thomas schitteren in het ‘Tripelconcerto’ van Beethoven.
De Estse dirigente Kristiina Poska zal als eerste vrouw voor Symfonieorkest Vlaanderen staan en de ‘Grote’ van Schubert dirigeren!

WALPURGIS - Tristan & Isolde (Wagner)
Vr 18 januari 2019 om 20 uur - € 8

Met haar speelse, anarchistische librettolezingen wil WALPURGIS het operarepertoire ook voor jongeren en niet-kenners toegankelijk maken. Deze keer is het de beurt aan de opera ‘Tristan & Isolde’ van Wagner.

Ensemble Isabella - Fantasticke Love
Za 9 februari 2019 om 20 uur - € 10

Unieke arrangementen van virtuoze klaviermuziek voor harp, gamba en blokfluit brengen de fijnste liederen van componisten als William Byrd, Thomas Morley en John Dowland. Deze muziek zal je zinnen prikkelen, je doen smachten, zuchten en glimlachen.

Ballet Vlaanderen - Sidi Larbi Cherkaoui / Trisha Brown / Crystal Pite
Za 16 maart 2019 om 20 uur + Inleiding door Katie Verstockt om 19.15 uur - € 20 


Een magistraal drieluik met werk van Sidi Larbi Cherkaoui, Trisha Brown en Crystal Pite. De choreografie ‘Exhibition’ van Cherkaoui werd in 2017 genomineerd voor een Prix Benois de la Danse (de ‘Oscars’ van de balletwereld).

Symfonieorkest Vlaanderen o.l.v. Jan Latham-Koenig - Festa Italiana
Za 30 maart 2019 om 20 uur + Inleiding om 19.15 uur door Greet Samyn - € 15


De bescheiden, maar pittige ouverture uit ‘L’Italiana in Algeri’ Van Rossini kan gerust naast het heroïsche ‘Derde Pianoconcerto’ staan. Zeker met pianist Ronald Brautigam aan het roer, die als geen ander sensualiteit weet te verzoenen met diepgang en authenticiteit!

Roeland Hendrikx & Liebrecht Vanbeckevoort - Gründlichkeit & élégance
Za 11 mei 2019 om 20 uur - € 9

De samenwerking tussen klarinettist Roeland Hendrikx en pianist Liebrecht Vanbeckevoort groeide uit tot een mooie muzikale vriendschap. Met een combinatie van werken uit het Franse en Duitse repertoire zijn de twee grootste ‘klarinetscholen’ op de afspraak!

POP-ROCK

Buurman - Dans en dwaal
Za 27 oktober 2018 om 20 uur - € 12

Tien jaar Buurman! Buurman is niet meer weg te denken uit de Vlaamse muziekgeschiedenis. Kom en vier mee!

Het Zesde Metaal - Calais
Do 6 december 2018 om 20 uur - € 15

Op ‘Calais’, het vierde album van Het Zesde Metaal, staat Wannes Cappelle stil bij dingen waar niemand anders bij stil staat en legt hij de onvermijdelijke tragiek van de wereld en de liefde bloot.

Lenny & De Wespen & An-Sofie Noppe - Magisch dubbelconcert
Za 26 januari 2019 om 20.30 uur - € 8

Magisch dubbelconcert van An-Sofie Noppe & Lenny & De Wespen. Lenny & De Wespen brengen naast nieuwe nummers ook een selectie uit hun bekend werk. An-Sofie Noppe brengt zes jaar na haar winst in ‘De Muziekklas’ op Radio 2 eindelijk haar eigen debuutalbum uit!

The infamous Roots Rielemans family orchestra & BlissCraft - Dubbelconcert
Vr 8 februari 2019 om 20.30 uur - € 8

BlissCraft brengt sfeervolle ‘softpop’. Door de ongewone combinatie van piano en drums creëren ze een heel eigen sound. Met hun eerste album ‘Time of day’ plaatst The Infamous Roots Rielemans Family Orchestra zich meteen naast de allergrootsten.

Jan De Smet & Bert Blommen - Plaatjes uit de kringwinkel
Za 23 februari 2019 om 20 uur - € 15

Bert Blommen en Jan De Smet duiken in de rijkgevulde platenkasten van de Vlaamse kringwinkels. Ze pikken er de meest markante exemplaren uit, ze gaan op zoek naar het ware verhaal achter de muziek en vertellen vol passie over deze vinylschijven.

Patrick Riguelle & Apollo Music Experience - The Juliet letters
Za 2 maart 2019 om 20 uur - € 12

Vijfentwintig jaar geleden schreven Elvis Costello en het fameuze Brodsky Quartet de inmiddels legendarisch geworden songsuite ‘The Juliet letters’. In België was er maar één zanger die deze uitdaging aandurfde: Patrick Riguelle. Nu keert hij terug naar de theaters waar het allemaal ooit begon, dus mis het niet!

Lady Linn & Her Magnificent Bigband
Vr 8 maart 2019 om 20 uur - €
16

Lady Linn & Her Magnificent Seven bestaan 15 jaar en om dit te vieren brengt Lady Linn eind 2018 een bigband plaat uit én gaat ze met deze topband op toernee.

THEATER

Chris Lomme, Simone Milsdochter en Katelijne Verbeke - Adela en Helena
Za 29 september 2018 om 20 uur - € 9

Eerste helft van vorige eeuw: heel wat vrouwen zijn onderweg, op de vlucht. Drie topactrices maken de odyssee van Adela en Helena tot ontroerend toneel, gebaseerd op echte levensverhalen. Met Chris Lomme, Simone Milsdochter en Katelijne Verbeke.

Ahil Ratnamohan & Star Boy Collective - Michael Essien I want to play as you
Di 2 oktober 2018 om 19.30 uur (docu) en om 20.30 uur (voorstelling) - €
9,50

Voor één prijs bieden wij je een foto-expo, een documentaire en een voetbal-danstheatervoorstelling aan. Jaarlijks komen 15.000 Afrikaanse voetballers naar Europa om hun voetbaldroom waar te maken. Het merendeel zal zijn voetbalcarrière nooit kunnen realiseren en toch in Europa blijven …

Lucas De Man - Stichting Nieuwe Helden - De Man door Europa
Vr 5 oktober 2018 om 20 uur - gratis toegang (i.h.k.v. Pop Up Europa)

Lucas De Man reisde in 30 dagen naar 17 steden in 8 landen en interviewde meer dan 20 creatieve professionals. Geïnspireerd maakte Lucas een theatraal reisverslag ‘De Man door Europa’. Een gratis voorstelling in het kader van ‘Pop Up Europa’.

Zuidpool - De felomstreden kroon en deerniswekkende dood van Koning Edward en zijn favoriet, jonkheer Gaveston, onder wiens betovering hij zich afkeerde van zijn koningin en kroonprins, tot steeds grotere woede van de verzamelde adel en het voor de rest onwetende gewone volk (vrij naar Christopher Marlowe)
Vr 19 oktober 2018 om 20 uur + Inleiding door Peter Anthonissen om 19.15 uur - € 9

Wanneer Koning Edward II zijn minnaar naast zich op de troon zet, ontketent hij een bloederige en nietsontziende ratrace naar de kroon. Een familiaal koningsdrama vol wraakzucht en inktzwarte humor, met een absolute topcast!

hetpaleis & De Nwe Tijd/ Freek Vielen - Niets
Ma 22 oktober 2018 om 20 uur - € 8,50

‘Niets’ vertelt het verhaal van Pierre Anthon die niets doet omdat het toch geen zin heeft. Zijn klasgenoten besluiten om hem te laten zien dat hij het fout heeft en bouwen een Berg van Betekenis. Wat onschuldig begint, krijgt algauw een dramatische wending ...

Muziektheater DE KOLONIEMT & HERMESensemble - Mevrouw Bob
Wo 7 november 2018 om 20 uur - € 9

‘Mevrouw Bob’ is geen monoloog, maar een rasechte dialoog tussen de tekst van Peter De Graef en de livemuziek van Bo Spaenc. Marc Tooten speelt altviool en Tania Van der Sanden is mevrouw Bob, zakenvrouw. Een ongeneeslijke ziekte manifesteert zich acuut.

Laika & Theater FroeFroe - De Meester en Margarita
Ma 12 november 2018 om 20 uur - € 8,50

Laika en Theater FroeFroe maken, na het succesvolle ‘Pentamerone’, opnieuw een sprookje over de liefde, over de moed om lief te hebben in een wereld beheerst door laf opportunisme. Een uitstekende spelerscast en de magie van het figurentheater maken deze gelijknamige klassieker brandend actueel.

De Roovers & Muziektheater Transparant - Het Bezoek
Do 15 november 2018 om 20 uur + Inleiding door Bram De Sutter om 19.15 uur - € 10

‘Het Bezoek’ is een bijtende farce van en door de vier Roovers (Robbie Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens en Sofie Sente), aangevuld met Warre Borgmans, Bert Haelvoet, Michael Vergauwen en de muzikanten van Les Âmes Perdues.

Needcompany - Oorlog en terpentijn
Zo 9 december 2018 om 20 uur - € 12

Jan Lauwers maakte in 2017 een indrukwekkende theaterbewerking van het meeslepende epos ‘Oorlog en terpentijn’ van Stefan Hertmans, met Viviane De Muynck in de hoofdrol. Een verbluffend geënsceneerde succesvoorstelling die toert door gans Europa. 

Tibaldus - Yvonne, prinses van Bourgondië (i.h.k.v. Circuit X)
Wo 23 januari 2019 om 20.30 uur + Inleiding Kristof Van Baarle om 19.45 uur - € 7

Bij wijze van grap verlooft prins Filip zich met de weerzinwekkende Yvonne. Het jonge theatergezelschap Tibaldus ging aan de slag met dit stuk uit 1935 en werd geselecteerd voor Circuit X, als één van de meest beloftevolle stukken van vorig jaar.

Laura Van Dolron - Liefhebben
Do 14 februari 2019 om 20.30 uur - € 9

De voorstelling ‘Liefhebben’ werd lovend ontvangen door pers en publiek. Laura van Dolron creëerde haar eigen genre: stand-up filosofie. Humor en diepgang wisselen elkaar in razend tempo af. De pers noemt haar de vrouwelijke Woody Allen.

Hof Van Eede - Vanish Beach
Do 21 februari 2019 om 20 uur - € 9

1942, vier Duitse intellectuelen, gevlucht voor de oorlog, overschouwen Europa van op Venice Beach, California. De Standaard noemde Vanish Beach “een van de meest indrukwekkende producties van het seizoen”.

Lieven Scheire - Live in Nerdland: DNA - Theaterlezing
Za 9 maart 2019 om 20 uur - € 10,50

In deze theaterlezing heeft Lieven Scheire het over ons DNA en hoe de genetica zowel ons zelfbeeld als onze medische toekomst ingrijpend aan het veranderen is. Dankzij zijn ervaring als stand-upcomedian bestaat de kans dat je na deze lezing helemaal door fysica bent gebeten!

Het nieuwstedelijk - First Contact
Do 21 maart 2019 om 20 uur + Inleiding door Adriaan Van Aken om 19.15 uur - € 9

First Contact is de nieuwe stripvoorstelling van Adriaan Van Aken en de opvolger van Dansen Drinken Betalen. Met veel muziek en Stijn Meuris in de rol van een vader van ergens in de veertig, die beseft dat hij zijn dochter van zestien niet echt kent.   

Niet Doen! - Bruno Vanden Broecke & Peter De Graef
Di 16 april 2019 om 20 uur - € 9,50

Toen Bruno Vanden Broecke en Peter De Graef in ‘Den elfde van de elfde’ enkele scènes bijna niet kregen gespeeld van het lachen, vroeg Bruno aan Peter of die een toneeltekst wilde schrijven voor hen beide. Het antwoord: “Ik dacht dat ge het nooit zou vragen.”

Toneelhuis & ARSENAAL/LAZARUS - Bagaar
Do 16 mei 2019 om 20 uur + Inleiding door Peter Anthonissen om 19.15 uur - € 10

Lucien is een mislukte politieman. Hij is het mikpunt van spot van de stad, tot er iets in hem kantelt en hij zich ontpopt tot een moordmachine. Met deze bewerking zet Guy Cassiers zijn zoektocht verder naar de donkerste diepten van de menselijke ziel.

WERELDMUZIEK

Tamikrest - Kidal
Za 13 oktober 2018 om 20 uur - € 9

Tamikrest wordt gezien als vaandeldrager van de nieuwe generatie Toearegmuzikanten. Huilende gitaren, Afrikaanse percussie, handgeklap en warme, melancholische stemmen met funk, rock en reggae … Een must voor fans van Tinariwen of Bombino.

The Nagash Ensemble of Armenia - Songs of Exile
Do 18 oktober 2018 om 20 uur - € 9

Drie briljante zangeressen en enkele van de beste Armeense muzikanten - op duduk, oud, dhol en piano - spelen Armeense volksmuziek in een bad van hedendaags klassiek, maar met de energie van een rock- en jazzconcert.

Iberi
Zo 16 december 2018 om 20.30 uur - € 9

Tijdens het Georgische feest ‘Supra’ blijven niet alleen de gerechten en de wijn komen, maar ook de liederen: werkliederen, kerstliederen, hymnes, liefdesliederen … De mannen van Iberi interpreteren deze liederen op dramatische en intense wijze.

Vassvik - De nieuwe ‘Arctic Sound Experience’: Joik & Modern Strings
Vr 11 januari 2019 om 20 uur - € 9

Op een groovy manier en met een bijzonder eigentijdse benadering combineert Vassvik Sami Joik en frame drum en brengt hij de oude animistische vocale traditie en percussierituelen samen met de strijkers en elektronica naar de 21ste eeuw.

Camané - Fado voor fijnproevers
Do 31 januari 2019 om 20 uur - € 12,50

Een grote naam van de fado! Vol emotie en gevoel, authentiek en poëtisch ... Camané is een van dé referenties van het Portugese muzieklandschap. Laat je meeslepen door de nostalgie van een avond in de straten van Lissabon.

Còig - In concert
Do 14 februari 2019 om 20 uur - € 9

Met ‘Rove’ bevestigde Còig zijn reputatie als een van de meest opwindende groepen uit Nova Scotia. Live overtuigen ze door hun ontembare energie, muzikale kwaliteit en de unieke manier waarop traditionele muziek een hedendaagse invulling krijgt. 

Canto Antico - South Beat
Zo 7 april 2019 om 20 uur - € 9

Samen met Canzoniere Grecanico Salentino behoort Canto Antico ze tot de troubadours van de traditionele muziek uit het zuiden. Live kan je hen omschrijven als een reis tussen verleden en heden op het opzwepende ritme van de Italiaanse tamboerijn.

Dizzy Mandjeku & Alé Kumá - De Palenque à Matongé
Do 23 mei 2019 om 20.30 uur - € 9

De Afro-Colombiaanse groep Alé Kumá gaat samen met de Congolese meestergitarist Dizzy Mandjeku op zoek naar de gemeenschappelijke roots van de soukous, de rumba en de champeta, en brengen een herinterpretatie van de Afro-Colombiaanse muziekstijlen.